Translate

Translate

Translate

torsdag 23. oktober 2014

Oktobernytt.

Dagens innlegg blir en nyhetsblogg. Det skjer jo mye i landet og i nærmiljøet,og av og til bør du informeres.Gode og dårlige nyheter. La oss ta den eldste nyheten først: I forrige uke hadde Aten besøk av George Clooneys nye kone. Javel tenker du , hva så? Jo nå skal du høre: Hun er altså advokat i England ,hun heter Amal Alamuddin og er med i kampen om å få Elgin marmoren tilbake til Hellas. Det ble ekstra mye ståhei rundt henne som du kan tenke deg!!
Fru Alamuddin Clooney i Aten,
Hva er Elgin marmoren?lord Elgin som gravde ut Akropolis med egne midler,tok med seg mye av det han fant,som de flotteste marmor skulpturene han fant,og ga dem til den engelske stat. Hellas mener han stjal dem, men England mener de var hans. Hele diskusjonen går på hvem som skal utstille dem. Museene i USA og Europa er fulle av funn fra Egypt, Hellas,Italia osv ,som deres egne arkeologer tok med hjem. Hvem tilhører de egentlig, bør de ikke gis tilbake til landene de kommer fra?
Elgin marmoren på det Britiske Museum,
Det var en gruppe med advokater som kom, men den nygifte,vakre unge fru Clooney tok all oppmerksomheten fra de andre kjedelige dresskledde. Uannsett, håper vi det hjelper at noen engelskmenn også støtter Hellas sak, et nytt museum er bygget for dette formålet og det er jammen på tide noe skjer.
National Geografic har vært her i flere dager nå for å filme om den Minoiske perioden. De filmet rundt om i byen og mest oppe på Kastelli hvor den svensk/greske utgravningen er. Dette var jo huvedstaden Kidonia. De som er med på byvandringene ,har vært her og lært om dette.
De filmer også på Knossos,Festos, Zakros osv.
fra minoiske Kidonia i Hania,
Forresten er det en  proffesor i språk og arkeologi, Garreth Owens som påstår at han har løst mysteriet rundt Festosplaten. Dette er en stenplate som ble funnet under utgravningene av Festos i 1908. Mange har forsøkt å løse dette mysteriet,hva står det? Hva slags skriftspråk er det?Han er på Kreta om dagen i forbindelse med utvekslingsprogrammet Erasmus, og holder fordrag. Han påstår at det er en bønn til mødre,den gravide kvinne på den ene side,og den andre siden til den fødende mor.
Vi får se om andre er enige, eller om vi får andre løsninger også. Hvem vet??
Gode nyheter finnes,bare man leser avisa nøye. Her i landet også her i byen har vi fått disse bokbytte kassene rundt omkring.
hvis du ser sånn, legg igjen eller ta med en bok!
Du legger fra deg en bok,og tar en annen, jeg er stadig innom. om dagen er de ekstra fulle, siden det er tiden for skolebøker, I Souda tenkte noen at man kan dele andre ting også, som sigaretter!!
Været er dårlig i dag, og det er fare for oversvømmelser. Det er typisk når høstregnet kommer plutselig og voldsomt,at ikke avløpene er rene, men fulle av blader og skrot,og når det kommer vodsomme mengder med nedbør på få timer,så svømmer det over. Regnet har begynt,uten problemer så langt!!
sånn ser det ofte ut, veiene må ryddes,
La oss se på den siste politiske nyhet. Vårt stortingsparti Hrisi Avgi (Gyllent Daggry) er i vinden om dagen. De er jo per definisjon et kriminelt parti.
patimøte, minner det litt om naziparti?
En statsadvokat har gått gjennom alle stortingsrepresentantene og avgitt en 700 siders avhandling. han slår fast at 70 av 80 politikere er kriminelle, dvs, de har vært med på ulovelige ting som å slå ned, drepe, eller er i bestittelse av våpen. Selv ser de på det som noe de har rett til. En av deres representater er anmeldt for medvirkning i et ran, men ahn påstår at han som stortingrepresentant ikke kan arresteres. 198 mot 4 stemte mot , han er i harnisk,han står i fare for å bli fengslet, Partiets leder og flere andre sitter allerede inne.
Pariets fører Mihaliolakos fengsles med et smil,
ser ut som han må i fengsel også,
Det ser ut til å være den eneste måten å få dem ut av stortinget Vouli,på, å få dem i fengsel!!!!