Flere gamle bilder fra Hania.
Trykk fra 1600 tallet,byen med muren.Nederst i Daskalogianni 1900.
Så tenkte jeg at tiden er inne til å dele noen noen flere gamle bilder fra Hania med deg. Byen har jo som kjent 6000 års historie, men bare de siste hundre og tjue er det fotografier av. Det finnes kobberstikk ,skisser og trykk fra eldre tid.Fra venetziansk periode er det en del trykk.La oss se på noen av bildene.


Muslimske prester rundt 1900
 Vi ser fra 1900 da byen begynte langsomt å bygges også utenfor murene. Det første er fra stykke før porten inn til havna, nederst i Splantzia. Legg merke til det rare vinduet på huset til venstre i bildet. Det var slik så de muslimske kvinnene kunne se ut, men ikke bli sett. Porten synes nederst ved Neoria,skipsverftene.
Båthavna samme tid.
Santrivani heter torget nede i havna som du kjenner godt hvis du har gått i havna. Dette er et bilde fra før 1900, da dette var byens viktigste torg.
Santrivani var byens viktigste torg enda i 1900

                                                                                                                 


Knivgata i 1900
Sifakasgata,knivgata, var en viktig gate mellom havna og Splantzia. Her holdt alle knivmakerne til. Og kniver var viktig i herrenes drakt.
Det var mange afrikanere i byen .

Tyrkerne hadde hatt mange slaver med seg fra Nord-Afrika da de kom til Hania på 1600 tallet. Disse ble boende og arbeidet her,til de som var muslimer,ble sendt over til Tyrkia i 1920 sammen med de øvrige muslimene under befolkningsutvekslingen mellom Hellas og Tyrkia. En av dem som ble igjen, var Salih. Han bodde med sin søster i Splantzia, og var kjent og kjær i bybildet. han og de andre Halikuttene som de ble kalt, rodde ut og hentet folk fra skipene som la til utenfor fyret,og hjalp med bagasjen helt  hjem.Salih døde tidlig på 60 tallet.

Alt som skulle fortolles måtte fortolles nede i havna og rundt 1900 bygget de den nye tollstasjonen ,som pusses opp i dag,og ligger i båthavna.
Trengsel ved tollen i havna i 1900.
Salih i finstasen.

Salih ror ut til skipene. 1920Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter