Translate

Translate

Translate

onsdag 2. juli 2014

Fortezza i Rethimno.

Hvis du er i nærheten av Rethimno anbefaler jeg en tur til festningen Fortezza.
Fortezza kneiser over byen.
Gammel bebyggelse rundt festningen,
Den ligger der og kneiser over byen.Bare utsikten der oppe fra er fantastisk. Du ser byen,havna, stranda og sjøen. Den gamle bebyggelsen rundt festningen ,og de nye bydelene og husene oppover i høyden bak byen.

Du ser store deler av byen,


og havna der oppe fra.
Jeg besøkte den en overskyet dag i juni, men er det sol og varmt,så ta turen dit opp om morgenen eller kvelden.Det er dårlig med skygge,og blir veldig varmt midt på dagen.
Festningen ble bygget i 1573 av venetianerne som vern mot sjørøvere og andre fiender.
Festningen sett nedenfra.

Bygget i typisk venetiansk stil.
De bygget jo mange slike festninger over hele øya. Du finner Frankokastello i nærheten av Sfakia, en på øya Gramvousa (Bali)utenfor Kastelli, Aptera ved Kalives, og en hel del ruiner over hele øya. Hania og Iraklion bygget de bymur med fort rundt.
En av kirkene.
De hadde flere kirker der inne, og noen ruiner etter kirker og kirker finnes enda. Den største Agios Nikolaos( Sankt Nikolaos),fra 1583 ble bygget om til moské i 1648,etter at tyrkerne overtok herredømme på øya.Da fikke den navnet Sultanen Ibraims moské. I dag står den som en flott eksempel på muslimsk byggeskikk ,flott mosaikk tak og flotte detaljer både inne og ute.

Moskeen ligger midt i,og sees fra hele området.
mosaikk tak

flott interiør.

Skiltet utenfor.
Festningen var viktig som forsvar for byen, og ble bebodd av soldater og administrasjon. De hadde mange sisterner og var selvforsynte med vann. det er  ruiner av mange bygninger ,men vet ikke hva  alle ble brukt til. Det er også mye som ikke er utgravd enda.
Det er et stort område , med mye spennende bygg.


Deler av fengsel og administrsjon.

Her bodde sjefene.

Utgravninger er påbegynt her..
I dag er det åpent for publikum mot en liten inngangsbillett,og teaterscenen,Erofili, blir brukt hele sommersesongen til diverse teater og musikk. De har en festival her hver sommer.
Uteteateret Erofili.