Translate

Translate

Translate

torsdag 10. juli 2014

En rundtur i Splantzia og havna.

I siste blogg var jeg på tur i havna og besøkte Valentina. I går var jeg på en runde med min søster og hennes venninne som var kommet for første gang til Hania.Først går vi gjennom stille koselige smug her i Splantzia.fred og ro,og du er bare to minutter fra havna og alt maset det kan være der.
Hyggelig nabolag i Splantzia ved knivgata.
Her sitter naboene sammen utenfor husene.
Ikke dumt å prøve å svinge til høyre når du kommer ned til havna,å ta gata bortover. Her ligger det også den ene gågata med butikker og spisesteder etter den andre.
Koselige gågater i byens handlestrøk.

og koselige spisesteder i knivgata,

og i gågatene


Da kommer vi ut i knivgata,som jeg har nevnt flere ganger i bloggen. Her finner du koselige små spisesteder.
Havna med måne.

Koselig å sitte på kanten å nyte kvelden,
Mange greske turister, byens befolkning og studenter(både de som studerer  her,og alle de som er hjemme på ferie),blander seg med turister fra hele verden nede i denne vakre havna . Det spesielle med havna både her og i Rethimno er den spesielle byggestilen fra middelalderens venezianere og det flotte fyret som troner ytterst på moloen.En fryd for øyet i all slags vær,og i til alle døgnets timer.
Vakker hele døgnet,

fyret ved solnedgang.
Vi har besøk av gatemusikanter om dagen,og han som er kledd ut og står der å svetter!
Gatemusikanter ved moskeen,
med måne.


Lengre ute mot gjestehavna er det fullt opp med utesteder som grekerne velger og i disse dager er det mye folk her.Husk på at hele høyre side i havna helt bort til moloen,er full av spisesteder,fisketavrnaer og kafeer,som grekerne fortrekker.
Grekerne nyter kvelden med utsikt til fyret.
Det er lurt å huske at der grekerne sitter,hvor ingen haler deg inn, er det bedre mat og service. Ta sjansen sier jeg, gå til høyre,eller inn i bakgatene. Vi valgte å sette oss på Karnagio som jeg også har nevnt før her i bloggen.Den ligger mellom Arsenalet og tollstasjonen som er under oppusning. God mat, god service,stille og fredelig under bogenvilla og kaprifol.
Fra tavernaen, noen hygger seg på benken,

og noen koser seg på Karnagio.
Oppe på plassen i Splantzia var det fotball VM på full guffe.Argentina mot Nederland og kjukt med folk.
En liten gågate ,

fotball er spennende.
Fult av folk på plassen i Splantzia.

Jeg elsker denne byen med folk,turister, utesteder,og nabolag. Tusen takk for turen. Imorgen blir det byvandring igjen,Håper det er mindre varmt i morgen kveld.