Fullmåne med sykler i gamlebyen.


Fullmåne over gamlebyen.
En av de mange flotte tiltakene som denne byen har, er en fin forening av bysyklister. De kaller seg Podilatres og det betyr,sykkelelskere.Jeg var med da den startet opp,og var med på mange sykkelrunder i byen for å få interesse for sykling og sykkelstier i byen.
For 7 år siden ,startet de opp med et morsomt sykkel løp ved fullmåne i mai. Det heter Fengari stin roda,det betyr Månen er full,men med uttrykket roda som betyr hjul.I går kveld var det altså 7,gangen dette ble arrangert.
Påmelding og start ved Agora.Rødekors er med.

Lærere med malt ansikt.
Tanken er at det skal være gøy,få interessen opp for bysykling og de har virkelig fått det til!!I år var det rekord stor oppslutning. Dette er et rebus løp med innlagte stopp hvor deltagerne må gjøre forskjellige ting som å tegne,klare oppgaver osv. Rundt om sykler det "lærere" som gir opplysninger og hjelp,de har orange vester på og har malt seg i ansiktet!!
Gjør seg klare
Det var som vanlig deltagere i alle aldre. Jeg var rundt å knipset litt,men det blir jo bare litt av stemningen.Det var syklister i alle smug og ved alle plasser her i gamlebyen hele kvelden.Fire radiostasjoner er med og de sender hele kvelden med instrukser til deltagerne som har radio på øret!!De lager også hvert år en video fra løpet.


Aktivitet i Splantziaog i knivgata

og havna

alle aldre representert


full fart og moro
Artige leker underveis.

Stopp ved domkirken

Det er det jeg sier igjen og igjen: Hania har alt og mere til.Folk med gode ideer og pågangsmot og fantasi også.Vi elsker alle byen vår og gjør vårt til at den skal være levelig og menneskelig. Vi nyter det privilegium det er å bo her nær sjø og fjell,og verner om byen så godt vi kan. Det blir forresten  spennende å se hvem som blir ny ordfører,valget er på søndag. Mange nye uavhengige kandidater iår. Vi får se.......
Og så er jeg spent på om noen dukker opp på byvandringen imorgen som jeg ikke har hørt om, spennende det også.Klokka 18.30 utenfor busstasjonen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme