Flere spisesteder i gamlebyen i Hania..

Det finnes så mange steder å spise, og så mye forskjellige smak og behag. Noen foretrekker å spise gourmet mat, andre vil ha noe enkelt billig som de vet hva er, og andre igjen vil ha noe originalt,lokalt.
Jeg har jo ikke spist på alle byens steder jeg går jo bare ut når vi har besøk for det meste, men når jeg går ut å spiser liker jeg at det skal være lokalt, med mye gode småretter og ikke for dyrt. Bare så du vet det.
The Well of the Turk
Et sted jeg har nevnt noen ganger før er The Well of the Turk, eller To Pigadi tou Tourkou. Dette stedet er en opplevelse i seg selv. Huset er eldgammelt tyrkisk, med en brønn inni, derav navnet.
Det ble åpnet av en engelsk dame Jenny på 80 tallet, og hun har eid det siden,helt til nå som stedet er solgt til kokken som har jobbet der i årevis. Som før nevnt i innlegget fra 19.02, ligger denne restauranten i Splantzia i Sarpaki gata på Rougia plassen,parallelt med Daligianni.Den stolte eier.


Spennende interiør,


Her kan du sitte ute på den koselige bilfrie plassen, eller inne i dens spennende indre.  På dette stedet anbefaler jeg deg å prøve mange småretter, spennende, annerledes mat,ikke bare greske smaker,men også tyrkiske og andre smaker. De nye eierne, er flinke til å gjøre gjestene til lags,og stolte av stedet.
Den fine "Knivgata"

Adespoto fra Sifakas.
Et annet sted litt utenfor allfarvei, er to Adespoto. Hit kommer du enten langs "knivgata"( to Maxeradiko),Sifaka, som går mellom havna og Daskalogianni.,langs bymuren. Her ligger det mange koselige små steder oppe på det opphøyde "fortauet". Her ligger Plaka,koselig lite sted,med spennende små retter, Bozzali,italienske eiere som også har hotell i forbindelse med restauranten,intimt,koseig og god mat. Litt lenger bort, ligger altså to Adespoto. Den ligger i en riun, og har levende musikk om sommeren. De har tradisjonell mat,og om vinteren holder de til i et mindre lokale rett bak. Disse to restaurantene ligger faktisk like ved hverandre.

Fint å sitte i ruinen.Et annet spesielt sted, er To Stahi.
Når du nærmer deg Koum Kapi fra havna, borterst ved Pili tis Ammo, der sjøen begynner, ligger Defkalionos gata. Her er det en parkeringsplass og en lekeplass.
Mellom parken og parkeringen ligger To Stahi.Tvers over for lekeplassen ,ligger dette stedet som har bare biologisk vegetarmat. Det blir drevet av et greks par,og de lager all maten selv. Veldig enkelt,godt og sunt.
Rett rundt hjørnet ligger den spennende og kjente restauranten Hristostomos som får greske restaurant utmerkelser hvert år. Her får du lokale retter laget med de beste råvarer, men prisene er deretter, så ikke vent deg de billigste prisene. Dette er et av stedene de lokale spiser.
Ingen "kaster deg inn", og det er gjerne kø, hele året!!
Byens beste restaurant heter Tamam, i følge de fleste lokale.
Den finner du i gata som går parallelt med havna, bak alle "innkaster restaurantene". Sving opp ved kiosken og der ligger den. Åpen hele året med god mat, bra service og hyggelige omgivelser.
Håper noe av dette høres fristende ut!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme