Translate

Translate

Translate

mandag 14. april 2014

En tur til Apokoronas.

Apokoronas.
I dag henger skyene over byen, det små regner litt,og stopper igjen. Jeg sitter ved bordet mitt å ser på skyene og blomstene mine mens jeg prater litt med deg.
Palmesøndag i går.da pyntes alle kirker med palmegrener.
 I går hadde vi en deilig dag kan du tro, vi kjørte avgårde med bilen vår,Hege,Gro ,jeg og Jorgos og hundene bort til Harley butikken/verkstedet. Der tok Jorgos motorsykkelen,og vi kjørte i kolonne bort til Kalives,med Gro bak rattet og Jorgos som en annen politi motorsykkel foran.Bjørn og Lisbeth ventet på oss der ved siden av hotellet deres,og vi tok farvel med Jorgos som skulle treffe Harley gutta i Rethimno.Gro og Hege har ikke vært på de kantene før, de nyter småturer rundt i byen, men sa jo ikke akkurat nei til å bli med en tur med bil da! Fint for Hege å se litt mer av området.
Bjørn ser jo tøff ut her.
Bjørn måtte jo bare sitte litt på sykkelen da, mens den sto stille, så det fikk han før Jorgos suste avgårde. Vi kjørte videre med Bjørn foran i sin leiebil og vi etter opp til Plaka hvor vi satte oss for å spise litt. Jeg sendte en melding til Inger og Petter som jeg skrev om i bloggen 22.02. De kom også bort og det ble jo veldig hyggelig. Vi koste oss med god mat og drikke,og mens Gro og Petter satt å mimret om gamle dager på Røa, snakket resten av bordet om livet på Kreta. Om drømmer om hus, ferie og tradisjoner.
Inger og Hege i Plaka.

Gro og Petter mimret om barndommen.
Vi tok en liten tur bort til Petter og Inger og fikk se den flotte utsikten fra taket deres,før vi kjørte videre til Gavalohori .
Vi tusler bort til Petter og Inger i koselige Plaka.

Noen av hagens sitrusfrukter samlet.

Flott utsikt fra taket deres.

Hege i Inger og Petters hage.
Elisabeth hadde stekt vafler og Rune med hunden Shadow ventet på oss i porten.
Rune og Shadow venter i porten.


Vårt hyggelige vertskap i Gavalohori.
Du kan lese mer om dem i innlegget fra 2.02. Vi satte oss nede ute og nøt deilige vafler ,kaffe og te.Det eneste som ikke var perfekt, var at skyene hadde lagt seg over fjellene og pakket dem godt inn. Det var synd, men er jo helt normalt, siden utsikten der opp fra mot denne flotte fjellrekken med hvite topper er formidabel. Men sånne ting rår vi jo ikke over. Noen av oss tuslet en runde i landsbyen, mens Hege og Elisabeth fikk seg en stille stund uten hunder og mennesker.
Shadow koser seg på solstolen.

Deilige artisjokker.

Vi tusler rundt i Gavalohori.

Utrolig frodig og fint i Gavalohori.
Det er jo det beste jeg vet å tusle rundt sånn uten mål og mening, bare nyte livet og stillheten i landsbyene. Kikke på hus, dyr ,blomster og folk. Hver landsby har jo sine små steder hvor det sitter folk med kaffekopper eller mat.Hundene gleder seg ekstra mye over at de kunne gå tur med Shadow.
Vi tok farvel med det greie vertskapet som hadde hatt omvisning i huset ,og passet godt på oss.


Jeg fikk dem med til en nabolandsby som jeg kjenner godt, Doulianna. Her har en gresk venninne kjøpt en ruin og vi har vært mye der i helgene da jentene var yngre. Dette er en nydelig liten landsby veldig velholdt og pen og liten. Noen få feriehus finnes her, et flott hotell i sten og en gammeldags kafenion.
Kafenion i Douliana.


Velholdt koselig liten landsby.

Midt i Apokoronas har frodig natur.

Utsikten mot Akrotiri og flyplassen tvers over.

Koselig runde i Doulianna.


Vi skiltes ad ved Kalives, og Gro ,Hege hundene og jeg svingte oppom Aptera,men det får du høre om neste gang,så nå kan du bare glede deg!