En tur i havna siste dagen i april.

I dag blåser det veldig og på sånne dager om våren fylles havna fort opp av turister. Det blir jo rimelig kaldt og guffent på stranda på sånne dager. Samtidig med at det var en god del folk,både turister og Haniafolk, så er det en god del arbeider som foregår om dagen.Noen hus blir revet,noen pusset opp,gater og fortau fikses.
La oss begynne i småbåt enden av havna. Mange turister gikk og kikket,noen på vei til fyret,andre kikket på båtene langs gjestekaien. det ligger en fin står båt der om dagen,ja,ja noen reiser med stil får man si!
Mange på vei til fyret.

Deler av veien er under arbeid.
Foreløpig takløst!!

Full fart på arbeidene på det gamle tollhuset.

Noen kommer i finere båter enn andre!


Men før det er det arbeider igang langs Neoria og den gamle tollstasjonen.Det blir nok fint når det en dag er ferdig. Hvis du kommer forbi en dag i sommer ,kanskje de er ferdige.Kanskje, gresk tempo er ikke alltid så veldig høyt,dessuten kommer det an på om det er penger nok til å bli ferdige.Vi får se...
To Karnagio med hestedrosje foran.

Koselig å sitte her.

Rett under bymuren.
Her bortenfor tollstasjonen ligger den fine restauranten Karnagio. Når jeg sier fin, mener jeg flott sted,god mat,hyggelig service og atmosfære. Jeg anbefaler deg å prøve denne restauranten.Men prøv for all del smårettene,det gjelder jo generelt når du spiser på en tradisjonell gresk taverna,smårettene mezeer, er ofte det beste. Vi bestiller flere småretter,og spiser alle litt av hver rett. Ikke tro at smårettene er forretter.


Det ble ett tomrom der bygget lå.
Jammen har de ikke revet havnepolitibygget. Det er et tomrom her nå., til de bygger det opp igjen(i gammel stil selvsagt)og for første gang kan du se de flotte gamle bygningene oppe på Kastelli fra sjøen. Rart synes jeg. Hestedrosjene er på plass i havna, snøen holder på å smelte oppe på toppene,og oppussing er igang overalt. Kommunen legger nye stener i havna ,kafeer og hotell fikses opp,og nye fortau legges.

Det skal legges nye stener bak moskeen.


Gammelt hus pusset opp til nytt hotell.

Kommunen legger nye stener i havna.
Alt er i rute og imorgen er vi inne i mai !!
Ivan er på jobb nede i havna ved fontenen,på kafe Neon. Her står han å venter på noen å servere,og snakker gjerne norsk hvis noen gidder. Han er glad og stolt over hvor mye han får sagt på norsk. I dag tok jeg en te og vi pratet litt. Han er ikke veldig begeistret for å skulle være innkaster også,og klager over dem ved siden av som maser på folk hele dagen. Ivans motivasjon for å hive inn folk er ikke så høy.Han foretrekker at folk bestemmer selv,men det er ikke hans kafe. Jeg tok hundene med videre,mens Ivan ble på sin post.Stikk innom å prat litt norsk med ham,da blir han glad!!
Ivan foran kafeen.
Ivan venter på dere.
Nye fortau.

Greske skoleungdommer på skoletur i Hania.

I morgen er det første mai,og det kommer jeg tilbake til med full rapport i over imorgen.Ha en fin første mai,hva du enn gjør.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nytt uvær.

Siste nytt

Maleme