Kathara Deftera ,rene mandag.Så er siste dag i karnevalstida her, og fasten begynner. Dagen begynte med regn, skikkelig regntung dag.Jeg tenkte at det var dumt siden dette er dagen da vi trenger opphold og litt vind. Det her vært en av og på dag, litt regn, litt sol. Solbriller og paraplydag.
Regn i formiddag.
Salg av paraplyer utenfor Agora idag.
På denne dagen bakes det ett spesielt brød som heter lagana og man spiser spesiell mat.
Laganbrød til salgs i Agora.

En stor lagana utenfor bakern på hjørnet.Bare laganabrød i dag.
Kråkeboller ahinus.
Det skal jo ikke være noe kjøttmat eller egg, melk eller andre meieri produkter. denne fasten som vi går inn i , blir ikke overholdt så mye av yngre generasjoner, men på denne mandagen er alle med på det.Det er særlig fisk ,sjømat,syltede grønnsaker, oliven,salater og halva. Inne på Agora ,markedhallen som var en av de få som var åpen i dag, fant du alt du trengte.
Oliven og salat.

Halva er en søt sak laget av sesamoljeBare å velge i syltede grønnsaker.heter tursi.

Fullt av folk.

Blekksprut og reker.

Fra min nærbutikk.

Her er dagens meny klart til salgs.
Dette er vanlig, man drar avgårde om morgenen og kjøper inn, deretter spiser  hele familien og gjerne med venner, og så er det tid for å fly drager.
Noen får det til.

Noen prøver.

Dragen må holdes.

Alle er med.

Gøy å fly drager.

Fint på stranda i dag.

Drager til salgs over alt.
Vi kjørte ut til Agios Apostolous hvor vi alltid dro med barna for å fly med drager. Det var ganske mange familier der på tross av denne ustabile dagen. Det var nå oppholdsvær og fin vind. Når det er en fin dag, tar mange med maten ut i naturen, og har picnic på Kathara Deftera.
Nydelig å fly drager på dette stedet.
I dag gikk vi ned i havna og spiste på Vasilikos som er en fin liten fisketaverna i båthavna. Vi spiste grillede reker, salat og kikket på alle som gikk forbi. Imorgen er det hverdag igjen!!!!
Vasilikos åpnet i forgårs for sommer sesongen.
Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter