Den store karnevals søndagen på Øst-Kreta.

I alle år jeg hadde små barn var karnevalstida en hektisk tid, full av arrangementer og parader. Stine var den av mine jenter som elsket karnevalet mest, hun hadde masse fantasi og gøy i alle år.Vi pleide å dra til forskjellige byer for å se på karnevals parade. Oftest ble det Souda som var nærmest og vi hadde slektninger der som bodde rett ved veien der paraden gikk.
Souda.
Noen ganger dro vi til Kalives også. Jentene hadde kostymer på og vi likte det godt. Vatolakko hadde i mange år parade,men vi var der bare en gang, det ble for kjedelig for oss.
Fra Souda.
Vatolakko.Fra gårsdagens kveldstog i Rethymno.
 Men så ble jentene større og gadd ikke mer, og vi ble eldre og syntes det ble masete. For noen år siden var Michelle med i paraden i Rethymno da hennes venninne som studerte der ville ha med vennene i paraden. Hun hadde det kjempegøy og kom sliten men lykkelig hjem. Jeg skrev om disse paradene i innlegget fra forrige helg, så jeg vil ikke repetere meg.
Michelles venninne i 2012.

Og fra dagens parade i Rethymno.
Store greier i Rethymno.
På Kreta har vi mange parader, men på Øst-Kreta er det Rethymno som er størst, det er av de største i Hellas og feiret i år 100 år!! Det er arrangementer i ukesvis, med avslutning i dag. Byen for tusenvis av besøkende fra hele landet og fergene og flyene er smekkfulle denne helgen, alle skal til Rethymno. De er flinke til å legge alt til rette og det puster liv i byen.Vi som aldri sitter i kø her på øya, klager over køene til Kalives og Rethymno på karnevals søndag!!Jeg leser at de hadde 25 vogner, 36 forskjellige grupper og 15000 deltagere i årets parade!!!!
Fra Souda forrige søndag.

Kong Karneval.
Kalives har en mindre versjon, og er alltid godt besøkt. Du kan følge med på tv, som jeg har gjort i dag.Både Nea Tv og Kydon viser direkte fra Rethymno. Alle har temaer de tar opp , veldig ofte politisk, som satireres  med,og har en vogn i midten og mange dansende rundt. Samarbeidet, moro og fantasi er stikkordene her.
Fine damer i

Rethymno
Kastelli.
Kastelli stiller også sterkere og sterkere hvert år med sitt eget fanatiske publikum der borte i hjørnet. de har også tv overføring på Kissamos Tv.På sør kysten er det stor feiring og masse gøy i Paliohora. Det viktigste er at små og store har det gøy, koser seg og gjør noe sammen.
Fra Paliohora.
Fra Paliohora
I kveld er kong karneval brent , og nå begynner sarakosti, dvs førtidagersfasten.
Kong Karneval brennes i Souda.
Mer om det i morgendagens blogg. I morgen er det kathara defter, fridag og drageflyving.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter