På tur i havna med nordmenn på vinterferie

Inger, Petter og Just i havna.
I dag fikk jeg besøk av Inger ,Petter og Just fra Eiksmarka i Norge. Dette er jo en litt artig historie syns jeg. Inger begynte å lese bloggen min etterat Petters fetter Paal som jeg gikk på barneskolen sammen med fortalte henne om den.Inger har bodd i Hania noen år som barn da faren jobbet her, og hun og mannen Petter har kjøpt et hus i landsbyen Plaka utenfor Hania. de har kjøpt et gammelt hus i landsbyen og ikke i de turistkompleksene som er bygget der. Så naturligvis syns hun det var artig å lese om Hania og omegn. Da jeg var i Norge på juleferie sendte Inger meg en melding på Facebook om jeg kunne møte henne på Røa for en prat.Det svarte jeg ja til, og vi møttes på konditori på Røa hvor vi har leiligheten etter far , og Inger jobben sin. Her fortalte hun meg sin historie og vi ble enige om å møtes i deres vinterferie.
Det er veldig spesielt å prate med noen som elsker og kjenner Kreta på den måten som Inger gjør helt fra barndommen av.
I båthavna.
I dag kom de altså, og vi hadde en super dag. Først kom de innom her kikket på huset og fikk en kaffe i gården. Petter og jeg har gått på samme skole i Oslo. Men han er ett år større enn meg, og det er mye når man er barn da, så jeg husker ham ikke.Just er femten år og hilste på hundene og kattene mine og kjedet seg nok litt tenker jeg.
Vi tok en runde i Koum Kapi, båthavna og satte oss på den fine kafeen Aroma.Her var vi heldige å finne et bord og satte oss i sola og koste oss.En topp dag, med sol og skyfri himmel. Det ble en deilig pause i hverdagen for meg, og deilig dag i vinterferien for dem. Det kom et norsk par bort til bordet vårt, de hørte vi snakket norsk og ville prate. De presenterte seg som Eyolf og Kjersti og satte seg ved bordet ved siden av. De har bodd her i et års tid og er veldig fornøyde med livet her. De leier og bor midt i mellom grekerne og nyter det. Godt å høre.
En vakker dag i havna.

Inger fotograferer.

Deilig å drikke øl i februarsola.
Fin dag for fisking.
Noen nyter solen ytterst på brygga.
Min svigerinne Katerina på tur med venninne.

På populære Aroma kafe med norske Eyolf og Kjersti til venstre i bildet.
Vi tuslet tilbake den lille veien bort til oss, gjennom knivgata,hvor Petter fant et belte han kjøpte, og fikk seg en prat med eieren. Vi gikk videre gjennom smugene,og så kom vi fram til plassen i Splantzia igjen.
Lurer på om Petter blir ferdig med å handle snart?
Petter ville gjerne klippes, og frisøren satt under platantreet og ventet på kunder, så da var det bare å sette seg i stolen og bli klippet. Han ble så fin! Jorgos satt inne på kafenionen ved siden av, og spilte tavli som vanlig.
Krøllene faller for Joakims saks!

Just følger spent med.

Justs tur til å bli fin på håret!!
Det ble klipp på Just også og de ble så fine begge to!! Petter fikk en rask opplæring av Jorgos i tavli, og så kikket vi på Harley Davidson sykkelen til min kjære før de kjørte hjem.
Tavli er et veldig seriøst spill og man snakker ikke med dem som spiller!!

Jorgos forklarer en nyklippet Petter om gresk tavli spilling!

Tavli er et veldig sosialt spill på ale greske kafeer og kafenioner.


Dette er fronten på Harleyen ,Harleywood.
Da Just så sykkelen til Jorgos sa han: Er det Harleywood?
Han hadde gått forbi i sommer og fotografert den!!!!Rart å tenke på da.
Se på den fine sykkelen min!!

Se her, tøff sykkel er det ikke?
Vi skal reise ut å besøke dem på lørdag og det gleder jeg meg til. Så da blir det nok en fin blogg på lørdag tenker jeg!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Nyheter

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.