Translate

Translate

Translate

lørdag 22. februar 2014

På besøk i Plaka.


Utsikten fra Inger og Petters hus.
I dag dro Jorgos og jeg ut til Plaka for å besøke Inger,Just og Petter.Enda en flott dag og vi tok hundene med oss dit. Jorgos liker ikke å la dem være hjemme. Vi ble positivt overasket over det flotte gamle huset midt i landsbyen.De har lagt noen flotte detaljer i dette huset fra 1880.Huset er bygget i tradisjonell stil med soverom rundt den åpne gården. Det går en trapp opp til en tak terrasse med flott utsikt til Almirida,Soudabukta og Akrotiri tvers ovenfor.Ingers far hadde jobb i Hellas på 50 tallet, så søsteren er født i Aten,og Inger i Hania!!!Hun har besøkt Hania hele sin oppvekst etterat farens jobb tok slutt og de flyttet tilbake til Norge.

En artig detalj, Inger er født i Hania!
Soverommet til Just.

Detalj fra gården.

Utgangen.
Inngangen til venstre.
Gårdsplassen med trappen opp til taket til høyre.

Fine detaljer i dette gamle huset.

Gutta kikker på mopeden.

Mellomstue.
Just hadde fått kjøpt seg en moped av en annen norsk familie,og fikk hjelp og råd av Jorgos som er motorsykkelekspert. Etterpå gikk vi bort til en taverna og spiste lunsj og fulgte med på skiskytterstafetten på VGnett mens vi spiste. Nå ble det ikke noe medalje på Norge der,men spennende var det likevel.
Hyggelig lunsj på taverna i Plaka.
Just kom kjørende med den nye mopeden og en stolt mor og far fulgte med. Det ble en fin liten runde i Plaka etterpå,med Inger,Jorgos,hundene og meg.Petter foretrakk å følge med på OL.
Vi gikk opp  til toppen av landsbyen med den utrolig flotte utsikten.Her ligger det flotte nye sommerhus bygget i grupper med alle fasiliteter. Her er det jo mange nordmenn,svensker og engelskmenn  som eier hus.

Se hvem som kommer der!!

Hyggelig selskap i deilige omgivelser.

Flott utsikt.
Vi nøt kveldsstunden,lukten av vår ,utsikten til Kafalatoppen som ligger der bak,og gikk hjem til Inger får en kopp te.Just kom kjørende stolt og glad.
Detaljer.

Fine gamle hus.

Fine nye hus.

Utsikt fra toppen.

Kefalatoppen i bakgrunnen.
Flere nye hus.

De skal reise hjem imorgen,vinterferien er over, og skolen begynner igjen på mandag med mange prøver,så han var ikke så glad for å reise.En uke er lite synes han og skulle gjerne ha vært en uke til.

En fin liten hage bak huset. 

På toppen av Plaka.
Koselig stund ved kjøkkenbordet.

Vi fikk en hyggelig stund på kjøkkenet med prat om familiene våre mens gutta sa på OL. Synd å måtte si farvel til  så hyggelige
mennesker som vi nettopp ble kjent med. De kommer tilbake til påske heldigvis. God reise!!
Vi kjørte innom Souda som Jorgos alltid gjør.Her slapper han av og ser på båtene mens hundene får løpe rundt. Pireus ferga lå klar til å dra.
Olympic Champion klar til å dra til Pireus.
Nå mens jeg skriver dette,ligger de som slakt her og sover og drømmer om turer.