Polirrinia.

Utsikt fra Polirrinia.
Hvis du har lyst til å kjøre en tur utenom turiststrømmen uansett årstid er Polirrinia ett fint sted å besøke. Hit kommer du ved å kjøre til Kastelli eller Kissamos som området heter, ved havna etter byen, tar du av til Polirrinia som ligger 6 kilometer sør for Kastelli.Dette er en fin tur for hele familien. Polirrinia er en gammel by fra 800 f.kr.Navnet kommer fra ordet sauer på gammelgresk, det betyr, der mange sauer holder til.  Det sies i den greske mythologien at Agamnenon stoppet her på vei fra Troya!

Gamle buer fra gammel bebyggelse midt i dagens.
Fra dagens landsby.G

På vei gjennom landsbyen på vei opp.G
Under romertiden var den særlig stor og mektig. Dagens landsby ligger midt i olivenlundene og er en koselig landsby i seg selv, men restene av den gamle bosetningen oppe på høyden ovenfor, er flott!
Kirken er i bruk, er bysantinsk og ligger midt i den gamle bosetningen.
Rester av gammelt hus.
Tommy og Ektor kikker nedfra den gamle festningen.
Flott utsikt fra toppen.
Her ligger også kirken med kirkegården, og høyt oppe på en liten høyde finner du restene av en festning.Her oppe fra er utsikten over Kastelli bukta veldig flott!
På toppen av den gamle festningen ser du hele Kastelli bukten.
Har du sjangsen til å ta turen om vinteren eller våren, er det frodig og blomstrende, men ingen servering. I sommerhalvåret derimot er det en liten kafe åpen.
Anemoner er det fullt av hele vinteren.G

Kirken med kirkegården sett ovenfra.
Forklarende skilt underveis.
Den går en liten ravine hit fra landsbyen Sirikari, og den er lett å gå ganske kort,fjellklubben har den som barnetur hvert år, men jeg har ikke gått den selv.Denne turen gir naturopplevelse, trim og historie iett.
Fra ravinen.
De Hvite Fjellene Ta Lefka Ori i bakgrunnen.G

Kan gjerne kombineres med en tur til Milia som vi gjorde. I dagens blogg låner jeg bilder av søster Gro som var med på turen for ett år siden, noen av bildene er hennes, noen mine, jeg setter en G ved hennes bilder! Hundene er med som vanlig!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober