Småprat


 


Det er torsdag i slutten av juni og vanlig hverdag, men er den vanlig? Nei, ikke helt. jeg venter på minstemann, lille Alex som snart blir 7 måneder. Han skal være her hele dagen og vi gleder oss. 

Pinsen kom og gikk, men kirkeklokker som ringte klokken 07 og 08 hver morgen, lørdag, søndag og mandag, ellers merket vi ikke mye til det. Skolen er stengt og det er mye stillere her. Noen turister tusler forbi, noen leier nabohusene for en uke eller to, ellers er alt som vanlig. På stranda er det litt mer folk enn i mai, men ikke mye forskjell. Det er stille her ute i Maleme. 

Inne i byen der i mot, er det tjukt av folk! Cruiseskip, amerikansk krigsskip som har tusenvis av passasjerer som besøker Gamlebyen+ alle turistene som kommer ute fra hotellene på kysten. Det merkes at skoleferien har begynt og at skolebarna er med på ferie. Jeg var i på tirsdag og jeg skal love deg at det var amerikanere overalt. På kvelden spiste vi på torget i Splantzia med gode venner, Eftimios og datteren Melina som bor på Nesodden. Han var Tonias tennistrener da hun var 4 og holder kontakt med henne og oss siden da!! Datteren Melina snakker gresk og liker seg i Hania. Hun hadde med en venninne også. På torget er det en del folk hele dagen og på kveldene, men det er mest lokale. Vi spiste på Fix ved kirken, deilig sted. Etterpå gikk jeg til bussen og jeg kan love deg at det var mye folk ute.













På busstasjonen var det veldig mange som skulle med buss utover og de satte opp fire busser mellom 21.45 og 22.00! Alle bussene ble fulle og du kunne høre språk fra hele Europa. Vi kjørte jo gjennom Agia Marina og Platanias, masse liv og røre, for mye for meg. Deilig å gå av i Maleme. 

Her går vi tur på kveldene og morgenene, enten på stranda, der det ikke er folk, eller oppe i olivenlundene. 












Jeg tenker på at VG særlig skriver mye om de døde turistene i Hellas. Godt voksne menn som går ut på tur i ekstrem varme, skader seg, har ikke nok vann og dør før hjelpemannskapet finner dem. Jeg har tatt det opp mange ganger, dette er dessverre ikke noe nytt, men nå har VG oppdaget det. IKKE GÅ PÅ TUR ALENE I HETE!! Det må alltid mange mennesker ut å lete i vanskelige forhold, droner, hunder og helikoptere brukes i tillegg til redningsmannskapene som går i terrenget og leter.  Det er ikke farlig å reise til Hellas, men farlig å gå på tur midt på dagen alene på ukjente stier her nede, om sommeren særlig. Vi har ikke hetebølge nå, men det har vært den varmeste juni noen sinne. 

Vi snakkes igjen.   

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Rapport fra den siste tiden

Nyheter

August i byen.

Oppdateringer

Loutro

15.august i Sembronas

Nyheter fra byen

Nyheter

På tur til Theodorou