Nyheter

 



Skoleferien er i gang og denne helga er det pinse i Hellas. Det blir fullt av Hania-folk på sør-kysten og mandag er bankene, offentlige kontorer osv. stengt. Pinsen er ikke en av de store religiøse helligdagene i gresk ortodoks kirke og man vil bare ha fri og dra på stranda og ut å spise. Det er få som går i kirken i pinsen.

Det blåser om dagen og her ute i Maleme tør ikke jeg å bade.


Det er ikke røde flagg, men nei takk, jeg bare ser på. Onsdag kveld var det røde flagg på stranda og her er en video:


Et av de store problemene i en hver by i sommersesongen, er parkering. I gamle byer som Hania, er det et spesielt stort problem. Byen ble bygget opp gjennom århundrene, først med hester og esler, så med hestevogner og senere biler og motorsykler. I dag er det smale gater med altfor mye trafikk. Alt for mange utleiebiler og grekere med sine biler fra fastlandet, gjør at det ikke er mange parkeringsplasser i sentrum i sesongen. Det er vanlig å kjøre noen runder før man finner en plass, særlig hvis man skal til havna en sommerkveld. 

Nå har kommunen bestemt at de åpner en ny parkeringsplass med gratis elbusser inn til byen. Parkeringen er ved Kladisos Κλαδισός elva, der veien går ned til Nea Hora Νεα Χώρα fra det store veikrysset før sentrum.


Dette skal gjelde fra tirsdag og det er stor interesse for å se hvordan dette kommer til å fungere, eller om det vil fungere. Byens befolkning er generelt veldig skeptiske til alt nytt og ukjent og tenker at det ikke vil bli bra. Personlig synes jeg at dette er et veldig bra tilbud og at hvis folk bare gidder å parkere litt utenfor byen, for så å ta buss videre, vil det bli en suksess. Vi får se.

Vi hadde en sjøskilpadde som kom innerst i havna i årevis og ble matet på samme sted til samme tid hver dag om sommeren, men den døde av alderdom. Det var kjempestor og sikkert over 100 år ble det sagt. Nå har det dukket opp en ny og hun kalles Suzi.


Det er jo koselig da!! Jeg har ikke sett henne selv, men her er en video:


Dessverre er det store branner på gang mange steder i landet. Flere steder på Pelepones og Kefalonia særlig. Vi får håpe at brannfolkene får det under kontroll raskt. Ingen store branner på Kreta så langt i juni.

Noen bilder fra kveldstur her ute:















God helg fra Uglehuset. Pinse heter Agios Pnevmatos  ΄Αγιος Πνέυματος på gresk.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter

Rapport fra den siste tiden

Nyheter

August i byen.

Oppdateringer

Loutro

15.august i Sembronas

Nyheter fra byen

Nyheter

På tur til Theodorou