Tur gjennom fire landsbyer

 


I går var det tur igjen, med mange glade ferierende nordmenn. Jeg hadde fått forespørsel fra Sigrunn som hadde en hel gruppe på 4, mannen Audun og vennene Sveinung og Turid.  Så hang Heidi seg på og Grethe leste om turen i bloggen og meldte på seg og mannen Hein. Her er hele gjengen sammen før vi startet:

 

Hundene var med, Heidi hadde Leo i bånd og jeg Cookie. Det var en overskyet dag, med mye vind, men ikke kaldt. Helt supert turvær var i enige om. 

Vi startet ut klokken 17 og var tilbake rett før mørket senket seg, sånn 20.15, så det ble en lang tur. 

Vi gikk gjennom landsbyen her og innom en av Malemes to kirkegårder.




Så fikk en liten hund på slep, men heldigvis så gikk den hjem etter litt.  Det holder med to hunder på tur!! Denne lille hunden har fulgt med før. Vi gikk på en fin vei der hundene kunne løpe fritt og det er frodig og fint, selv i september.
















Så gikk vi opp på bilveien, tok en liten vannpause på det gamle klosteret der jeg ofte stopper. Leo har jo ikke vært med på så mange sånne turer og var litt pesete i perioder.


en sliten Leo har ikke lyst til å reise seg, men Heidi vil være med på bildet!






Etter en litt lang oppoverbakke, kom vi inn i landsbyen Kiliada Κοιλιάδα, den er liten og du er ute av den før du har gått mange meterne.


















Vi tok av til den lille kirken med kirkegården og tok pause der. Det ble kjeks, kake, kaffe og te. Det blåste så deilig og vi koste oss. Her er vi klare for avgang igjen.





 

den lille kirken vi rastet ved,



Vi gikk tilbake samme vei, gjennom landsbyen før vi tok veien opp mot neste landsby, Kiparissos Κυπάρισσος. Her gikk vi forbi et hus med stor gård og flere sjæfere. De bjeffer fælt, men er snille. Eierne har satt opp et stort skilt hvor det står: "Pass på, hunden er redd"!!  

Landsbyen ligger i ulendt terreng, så det er både oppover og nedoverbakker før man er ute av landsbyen igjen.





Endelig oppe på toppen og bare nedover og bortover tilbake til Maleme. Da vi kom inn i siste landsby, Xamodouhori Ξαμουδοχώρι , møtte vi enda en liten løs hund som ville være med oss på tur! Vi hadde jo hørt og sett alle hundene i landsbyene langs veien, men denne ville være med videre. Den fulgte oss hele det siste stykke gjennom dalen ned til Maleme. Leo var sliten virket det som, men da han fikk løpe fritt med de to andre hundene, var det full rulle helt til vi kom hjem.
her løper den lille hunden med oss,




 Vi rakk ned før det ble mørkt! Heldigvis gikk den hjem igjen. 











Her i gården ventet Jorgos på oss. Det ble en koselig avslutning på turen. Vi hadde flaske hvitvin i kjøleskapet etter babyshoweren, og den delte de svette turgåerne. Jorgos var i godt humør og fortalte fra turer til Norge blant annet. 





Det er bare å gi beskjed hvis noen vil på tur i september!! Det er en deilig tid på Kreta og passer godt med turer på ettermiddagen da.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober