Nyheter

 


Hei igjen. Vi har varme dager uten vind, og turistene elsker det. August nærmer seg slutten og høsten ligger der og venter, med litt regn håper vi.

Litt nyheter i dag. 

Som vanlig på denne tiden av året, etter måneder uten regn og med høye temperaturer, så brenner det i Hellas. Det brenner på mange kanter av landet, men de største brannene nå, er rundt byen Alexandroupolis i Nord-Hellas, ved Evros, gresen til Tyrkia og utenfor Aten. Det brenner på 11. dagen  rundt Alexandroupolis og veldig mye skog har brent ned dessverre. Ingen menneskeliv har gått tapt heldigvis, men mange ble evakuert fra hjemmene deres. Det har vært over 470 brannmenn med 100 brannbiler med i slukningen. Ved Evros mistet 26 flyktninger livet, da de prøvde å komme over grensen til Hellas og ble funnet brent i hjel!


 Det er samtidig store branner ved Aten, på fjellområdet Parnithas. Redningsfolk redder ut dyr fra disse skogbrannene , både hunder, hester, esel og hjort.

denne unge mannen gjorde en heroisk innsats!



På Kreta har vi foreløpig ikke hatt noen helt store branner foreløpig. 

Her er i byen er det en stor sak som opptar mediene i disse dager. En adopsjonsring hadde vært under opprulling i den senere tiden. En gynekolog som har sin egen privatklinikk hvor han også driver med inseminasjoner og hjelp til barnløse foreldre er lederen for ringen. Andre involverte er andre leger, legesekretæren og en kvinne som var den som fant surrogatmødrene , noen kvinner fra Georgia( surrogatmødrene) og noen ansatte i rettsvesenet. 

Surrogatmødrene har bodd i en leilighet her i byen og blitt holdt under oppsikt. Enslige, homofile og barnløse par fra hele verden har betalt tusenvis av euro for å få disse barna. Det ble født to tvillingpar på byens sykehus i forrige uke etter at saken ble kjent og de ble hentet og flydd til Australia(!) og Italia, etter at det ble tatt DNA prøver som beviste at de var biologiske foreldre . De biologiske foreldrene ventet på dem etter å ha betalt store summer. Hele prosessen forgikk her i byen viser det seg. Salg av barn er jo ikke lovlig her i landet og hvor alvorlig dette er, vil vise seg under rettsakene som kommer. Gynekologen, en annen ansatt lege ved klinikken, legesekretæren og kvinnen som fant foreldre ble arrestert for ulovlige adopsjoner, men vil selvfølgelig påstå at alt er lovlig. De hadde et stort nettverk som skaffet både foreldre som ønsket å betale store summer for å adoptere ulovlig, kvinner til å føde barna og noen til å lage papirene så det så lovlig ut. Det blir spennende å se hva som skjer. 


Surrogatmødrene sier at de trodde alt var lovlig, de skulle få 18000 euro etter 11 måneder i Hellas, ble holdt i en leilighet i byen under stadige trusler og skrekk. Hvis de dro ville de ikke få betalt. To av dem ligger på sykehuset her nå.

Utrolig at sånt skjer, men det gjør det altså!

Dette får holde for i dag. Spennende, men triste nyheter, men alt er jo ikke like rosenrødt her i verden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.