Babyshower Maleme stil

 



Det er en ny mote blant gravide og deres venninner, disse babyshowerne. Hvis du ikke har hørt om dette, så er det tradisjonelt( amerikansk tradisjon tror jeg), at den vordende mammas venninner lager i stand en feiring av den nye babyen, uten at mammaen vet noe. Dette gjøres bare til det første barnet. Jeg har vært med på Stines babyshower i Norge, for 11 år siden. 

Jeg ble spurt av Michelles venninne i en melding, om de kunne arrangere babyshower i Maleme. Jeg sa ja, og så fikk jeg vite at Michelle og Jorgos var informert og at de skulle invitere veldig mange, både menn og kvinner, de vordende besteforeldrene og tanter og onkel. De laget et Facebook arrangement og Michelle la ut en gaveliste med ønsker. 

Vi vasket huset og gjorde rent og pyntet i gården, og Michelles venninner kom og overtok kjøkkenet. De hadde handlet inn en hel haug med mat og stekte paier, laget sandwicher og salater og sto på. Da  gjestene begynte å komme på kvelden var gården full av bord og stoler og fargerike lykter, musikk og høy stemning.




















Jorgos tante og onkel og Michelles tante Katerina kom og vi "gamlingene" satt på bord for oss selv. Hele kvelden dukket venner opp og vi måtte låne flere stoler. 


Det ble en veldig glad og hyggelig fest med mye god mat og drikke og høy stemning. Vi fikk også diverse kaker og is.

Venninnene hadde forberedt en utfordring hvor Jorgos og Michelle skulle prøve å smake på forskjellige smeltede sjokolader i babybleier, og gjette hvilken sjokolade det var. Vi lo og alle hadde det gøy. De klarte alle sjokoladene og fikk våtservietter til baby i premie.


Så var det gaveoppakking.







De hadde ønsket seg Tripp trapp stol med alle delene fra babysete og brett og sete for litt større barn. Babybadekar, stelleveske osv. De fikk det de hadde ønsket seg og var så glade!
gavene ble pakket opp,



glade og fornøyde Jorgos og Michelle,
 

Michelle drar snart tilbake til Norge og får barnet der. Alt de fikk blir oppbevart hos oss i Splantzia. De kommer jo til å bo her i byen det første året, så får vi se hva som skjer etter det. 














Jeg fant en ballong i stuen i dag og de fargerike lyktene lyser  opp gården hver kveld. Vi gleder oss til babyen kommer, noen måneder til nå!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.