Nyheter

 


Hei og καλό μήνα! Nå har dere vel lært litt gresk etter hvert og vet at det er en hilsen man sier til hverandre den første i hver måned. Det betyr god måned. Her kan vi vel si at vinteren kom med februar, sånn omtrent. Det har blitt kaldt i hele landet og snør overalt. I går regnet det nesten hele dagen og det falt som snø i høyden.

Her i sør har det vært temperaturer opp i 17 gr i skyggen, med strålende sol og fint vær. Det har jo vært deilig det, men det er jo ikke normalt for januar. Noen dager inni mellom ja, men ikke stort sett hele tiden. I natt haglet det her i Splantzia. I dag er det surt her nede ved kysten. Det blåser vind fra nord og temperaturen ligger på rundt 10.



 









Det har snødd på Omalos Ομαλός, ca. en måned etter normalen.


Her er linken til et webkamera der oppe:

https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/crete/chania/omalos.html

På Lasithi Λασίθι platået har det også snødd, strømmen gikk og skolene er stengt i dag pga. mye snø. Det brøytes.


Noen som var på tur i Araderna Αράδερνα- ravinen, fant en død mann under broen som går til den øde landsbyen Araderna i begynnelsen av ravinen. Det opplyses at det var en gresk 44 åring som bor i Canada. Veldig trist nyhet. Har har hoppet, eller falt fra broen? Bilen hans ble funnet ved begynnelsen til broen.


En trist nyhet til, er at et gresk F4-E Phanthom II styrtet under trening i går. De to pilotene i det greske luftforsvaret, døde. To unge menn på en treningstur, så tragisk!









De to pilotene var 29 og 31 år gamle.

En litt rar nyhet: En mange millionær vil gjerne gi en stor sum for å lage barndomshjemmet til faren til  Theodorakis Θεωδοράκης i Galatas Γαλατάς, om til museum, men Theodorakis foreningen nekter å ta i mot pengene!! Det er ikke godt å forstå hva som skjuler seg bak dette. Det skal visst bestemmes i midten av måneden hva som skjer. Mye snakk om Theodorakis-museum, men blir det noe?


Sist søndag ble den greske tennisspilleren Stefanos Tsitsipas Στέφανος Τσιτσιπάς nummer to i Australian Open. Nå er han rangert nummer tre i verden. Dette er en stor nyhet for Hellas.


Denne søndagen, den første i mars, skal det arrangeres et løp litt oppe i høyden i et område som heter Inahori Ιναχώρι  og som ligger litt før Elafonisi Ελαφονήσι. Katerina og jeg har meldt oss på og drar av gårde med løpets buss klokken 07 søndag morgen. Vi gleder oss, men er forberedt på kaldt vær der. Løpet heter Retzakas trail run og det er andre året det arrangeres. Vi skal løpe/gå 8 km. Det er også 23 km og 700 m for barn. Så det kommer referat her i bloggen på mandag regner jeg med. Jeg har aldri vært i landsbyen Plokamiana Πλοκαμιανά der løpet starter. Det er et lite fossefall der, som heter Retzakas Ρέτζακας. Jeg regner ikke med å bli veldig imponert over fossen, men jeg gleder meg veldig til hele opplevelsen.


Helt til slutt. Jeg planlegger Norgestur i slutten av mars. Jeg har kjøpt billett til første flyet oppover direkte med Norwegian den 28. mars. Da blir Choco med. Han fikk rabies vaksine og pass i går! Det er meningen at Katerina også blir med denne gangen.


Alle gleder seg, unntatt hunden, som ikke vet hva som skal skje!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene før norgestur

Hjemme igjen

Rapport fra helgen

Septembertur til Falasarna

Småprat

Første uken i oktober

Nyheter

Dødsulykke i Samaria ravinen.

Gode råd for en bedre ferie på Kreta.

Neidagen 28.oktober