Hverdager i isolasjon

 

Chanel har oppdaget tennis på tv,

Dagene går og jeg tester fremdeles positivt. Jorgos "slapp ut" i forgårs og har uansett ikke hatt noen symptomer overhode. Heldiggrisen. I Norge, på Slemmestad, har hele Stines familie også vært i isolasjon med smitte hele gjengen og gått hverandre på nervene løs. Mamma Stine har hatt plager, mens guttene har hatt lite plager. I dag er de tilbake til hverdagen igjen.

Samtidig har vår niese Rafaella med sine to små sønner hjemme med smitte alle tre. Hun har også hodepine og vondt i halsen. De bor i en leilighet med to hunder og en katt, og Rafaella har vært hjemme siden den eldste ble smittet. Hun ble selv smittet en uke etter Jannis, og er passe lei av å være i isolasjon. Heldigvis har hun mor og søster i etasjen under som kan levere mat på døren og hjelpe med hundene. 

Det er ikke så lett for de unge med småbarn å være hjemme fra jobb, og bare ha kontakt innenfor husets fire vegger. Sånn sett er vi heldige her, som bare kan slappe av hjemme. De dagene vi var i karantene sammen, holdt Jorgos seg mest oppe i annen etasje med lille Chanel. Han holdt seg på det lyse store soverommet vårt oppe, med laptop og You Tube. Ute var det kaldt, surt og alt var stengt flere dager denne uken. Vi fulgte med på snøkaoset i Aten på tv. Det var jo meldt kaldt vær med snø, men folk måtte jo hjem fra jobb. Dette har fått sinnene i kos her i landet, og har fått tankene vekk fra dette viruset og alle de døde og smittede. 4 nye døde av covid på sykehuset her i går, uvaksinerte. Det er kraftig kritikk av hvordan trafikkproblemene ble løst, og dette vil de snakke om, krangle om en stund. 

det arbeides enda med å åpne veier i Aten,

stor oppvask etter dette,
















Uværet er over og de innesnødde områdene på Kreta, de vanlige, Omalos, Askifou, Lassithi platået og området rundt Anogeia, er åpne igjen. De er så vant til det, det skjer flere ganger hver vinter. mange steder har de vært strømløse i flere dager i tillegg. Våre venner Guri og Bjarne i Embrosneros like etter Vrisses, har hatt snø, vært uten strøm og internett, men de tar det fint, snakket med dem i går. De venter vel også på våren, som vi alle gjør. 

Wibeke som leier rom på et lite hotell, klager over at det er kaldt innendørs i disse dager.

Vi håper at de kalde nettene snart er over og at temperaturen om dagen kan stige litt. Folk sliter med oppvarmingen av husene sine, strøm er dyrt her ( som i Norge for tiden) og det er folk flest har ikke råd til å varme opp huset med strøm. I leiligheter er det vanlig med sentralfyr(olje) men ofte blir ikke tanken fylt opp pga. uenighet i blokken. Mange kan ikke betale sin del av oppvarmingen og dette er et problem. I landsbyene er det ofte vedovner som gjelder, eller pellets. Det som varmer best er oljefyr med radiatorer i alle rom. Det har vi her i huset som også er et stenhus, med nabohus bygget på, på begge sider. Varmt hus uten trekk og med tykke vegger. I Maleme har vi et kaldt hus og når vi setter på Air Condition, varmer det opp rommet så lenge den står på, men det koster. Vi er glade for pelletsovnen, den varmer på en annen måte og lenge etterpå.

Tilbake til hverdagen her i huset. Lille Chanel blir langsomt kjent med husets mange kroker og hun er på oppdagelsesferd overalt. Bak sofaen, under trappen, inni skap og under bord og skap. Hun blir langsomt kjent med de andre kattene. Hun gikk rundt som en ambulanse, skrek høyt når de andre kattene  kom i nærheten. De forstod hva hun mente og holdt seg på avstand. Nå har hun sluttet med å være så redd og det går mye bedre. For dyrene har det jo vært supert at vi har vært hjemme med dem hele tiden, de elsker nok karantene tenker jeg! Jack tar runden rundt i nabolaget alene, og kommer rett hjem igjen.

når Jorgos er ute, er jeg bra nok for pusen,

trenger ikke pledd jeg!

 
Jorgos mater dyrene,














De gamle kattene lar henne være i fred, mens Mons følger med og nærmer seg langsomt. Det går bedre og bedre og snart leker de sammen tror jeg.
Mons vil gjerne opp

Jeg leser , bl.a. Trond Viggo Torgersen Kroppen for voksne, veldig bra og opplysende bok, ser serier og filmer og ser ski og tennis på tv. Dessuten baker jeg brød og boller og i går laget jeg lomper for første gang. De ble kjempegode! Jorgos spise dem med ost og skinke!! Når man kjeder seg, har masse poteter i skapet og pølser i fryseren, og ikke får tak i lomper, kan man vel lage dem selv, tenkte jeg. Poteter er en av de tingene jeg kan spise. Supert, nå har jeg både pølser og lomper!!


ikke så rund, men god,









Den greske tennisspilleren Tsitsipas spiller nå i Australian Open, og spenningen er stor her i huset. Dessverre tapte grekeren, men han var flink. Chanel elsker tennis og langrenn!



Jorgos kjører meg ut til Maleme snart, det er fredag og jeg kan like godt tilbringe de siste dagene i isolasjon der ute som her i byen. Jeg får tenne opp i ovnen og kose meg sammen med Jack, han blir med. Litt stillhet og ro kan jeg trenge etter mange dager inne med Jorgos i byen. 

God helg til alle og god bedring til alle som er syke, enten av covid eller annen sykdom.


 

Kommentarer

  1. Takk for en koselig blogg! Er så glad i Kreta og lever meg inn i dine historier. Var i Italia i april ett år og det var 10 grader både ute og inne. Har aldri frosset slik i mitt liv-tennene gikk som kastanjetter og vi sov med brusflasker fylt med varmt vann om natta😁

    SvarSlett
  2. Takk for at du tar oss med inn i hverdagen deres😍 god bedring, fra 2 som også veit litt åssen det er å ha korona😷😊

    SvarSlett
  3. Takk for oppdatering og koselig lesning tross vinter og corona. Katten vår likte også tennis på tv. Hun fulgte ballen frem og tilbake og når den forsvant ut av bildet fulgte hun etter bak tv'n for å sjekke hvor den var blitt av.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Hjemme igjen.

Spilia

Nyheter

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.