Kathara Deftera i Hania

Veldig lite folk i Agii Apostoli i går,

 Det blåser og det blåser og det var fint dragevær i går. Folk fant ut hvor de kunne sende opp drager hvor som helst i nabolaget. Vanligvis reiser vi ut av byen til nærmeste strand eller høyde, for å ha god plass til å løpe med dragene. Det er også vanlig å ha med seg all den spesielle maten som spises på Kathara Deftera Καθαρά Δευτέρα(rene mandag). Sjømat, som reker, kalamari, fisk, og rognsalaten taramaosalata ταραμοσαλάτα, grønnsaker som artisjokker, salat og det spesielle brødet lagana λαγάνα som lages og spises til denne dagen. I år spiste de fleste hjemme. Vi kan jo ikke dra ut av byen.


Her er det største laganabrødet de laget her i byen:


Dette er altså første dag i fasten. Ikke så mange faster lenger, men enkelte ting er tradisjon. Vi hadde også reker og taramosalat. Jeg besøkte Katerina og vi hygget oss, så gikk jeg hjem i vinden for å koke reker. 

sitrontre fullt med sitroner og blomster,

Katerina i nystrikket koronagenser,


laganabrød-kø,
Her ser du noen bilder fra avisen, hvor folk sendte opp drager:Ett av mine bilder fra Koum Kapi i går, viser også et forsøk på drageflying: 
du skimter så vidt en blå og hvit drager mot himmelen mellom huset og trærne.


 Det er bare Hania kommune som er mørkerød, nabokommunene er røde, altså er butikkene åpne med click in the shop og click away, og portforbud etter 21.00, vi her har stengte butikker og må være inne etter 19.00.
Når det gjelder vaksinen fra AstraZeneca, er den ikke stoppet her i landet, og vaksineringen fortsetter. 

det åpnes når for vaksinering av folk med sykdommer,
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983