På tur i Gamlebyen

Domkirken sett ovenfra.
Hver by, hver landsby, hvert sted i dette landet har en skytshelgen. Hovedkirken får navn etter denne helgenen, eller en av Mariadagene. På denne helgendagen, eller Mariadag, er det lokal helligdag. 
Hania feirer 21. november hvert år, da Domkirken er bygget til ære for Maria og den dagen da hun i følge skrifter som ikke tilhører Bibelen, ble ført til tempelet av sine foreldre. Den kalles Εισόδια της Θεοτόκου,Isiodia tis Theotokou. Midt under lock down merket man ikke mye til at dette var en helligdag. Det var ikke noe lørdagsmarkedet her i Minoosgata, og matbutikkene og apotekene var stengt.alt var stengt i går.

Vanligvis er det stor gudstjeneste i Domkirken, med politikere, øverste myndigheter som militæret, politiet osv., og med biskopen til stedet. Etter gudstjenesten pleier det å være en prosesjon rundt i Gamlebyen med militærmusikk først, alle de spesielt inviterte politikeren, de militære, brannmenn, politi osv. sammen med biskopen og prestene, deretter byens innbyggere. I går ble det holdt en gudstjeneste der inne uten folk, men med tv-kameraer og radiooverføring til de lokale tv-kanalene og radiostasjonene. 
 I går hadde vi en fin dag, overskyet men nesten vindstille og oppholdsvær. En av de få dagene her på Kreta hvor vi verken trenger paraply eller solbriller, hvis du skjønner hva jeg mener. De siste dagene var sure, med nordavind og regn og lite trivelig å gå på tur. Jeg legger ut bildene fra vår formiddagstur i en stille by. Vi møtte to katter, en hund med eier og kanskje tjue mennesker alt i alt. Jeg legger ut bildene fra turen her, kos deg og fortsatt god helg!


bilder fra muren.


Bilder fra høyden bak havna.
Kommentarer

 1. Hei Aud, leser innleggene dine med glede og koser meg med bildene du legger ut. Rart å se gatene så folketomme. Men godt at restriksjonene blir respektert. Håper på vaksiner og at 2021 ikke blir for gammelt før det blir mulig å besøke min favoritt øy igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kan ikke gjøre annet, og det hjelper enn så lenge.

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983