Diverse kommentarer

 
Hei, jeg leser så mye rart på nettet, det er til å bli sprø av. Donald Trump, orker ikke engang å kommentere. Jeg var lei av ordet Brexit, så slapp vi det, og fikk covid-19 og korona i alle variasjoner i stedet. Lei, lei, lei. Folk uttaler seg om at viruset ikke finnes, eller det er laget av mennesker på laboratorier, restriksjonene er for strenge, diktatur kalte en norsk kvinne det i et innlegg jeg leste. Her sier folk at de lever i en junta. Vil ikke ha regler, restriksjoner, gå med munnbind eller betaler bøter. men hvordan kan noen langt oppe i det lille landet Norge påstå at koronaen ikke er så ille, at ikke mange dør? Se dere om, les tallene fra resten av Europa, fra resten av verden! Sjokkerende mange dør, sjokkerende mange blir syke, smitter andre. Her i landet har dødstallene gått veldig opp nå den siste uken og det er skummelt hvor mange som ligger i respirator. Mellom 50-90 har dødd hver dag den siste uken! HVER DAG! Hvis ikke folk følger reglene og tallene går ned, blir kapasiteten snart sprengt i enkelte byer, som Tessaloniki og Aten. Denne egoismen, disse konspirasjonsteoriene er det som gjør at vi ikke kan kontrollere virusets spredning. "Jeg vil ikke at noen skal kontrollere meg, fortelle meg hva jeg kan og ikke kan gjøre!" "Dette er bare tull, ikke verre enn en vanlig influensa!"

Spør dem som har vært smittet, dem som har mistet noen i korona, de er ikke enige.

Jeg leser at leger og sykepleiere er redde for konsekvensene av denne andre bølgen. På grunn av inkompetente politikere som legger ned sykehus, ikke innvilger penger til helse så man ikke kan ansette nok leger og sykepleiere, vil vi mest sannsynlig se at folk dør før de får hjelp, slik vi så i enkelte land under den første bølgen. Det hjelper ikke å tro at dette ikke er så farlig at det ikke kommer til å ramme meg. Mange her i landet er i mot lock downen og mener at statsministeren er en fascistisk gjøk som bare lager regler for å vise at han har makt!

Jeg leser innlegg i facebookgrupper. En har skrevet om den utskjelte, merkelige greske biskopen Ambrosios som i vår, da kirken og staten var uenige om korona-viruset kunne smitte gjennom nattverd, påsto at prester ikke kunne bli smittet, og at man ikke ble smittet gjennom nattverden, siden skjeen alle drikker av, (ja samme skje til alle!) er hellig. Siden i vår da kirkene ble stengt under den første lock down-en, har enkelte prester fortsatt sin kamp og påstått at man ikke blir smittet i et hellig rom, men kirken som helhet, har fulgt reglene, og nå er kirkene stengte og ingen tar nattverd uten om prestene selv. I denne forbindelse, skrives det igjen om denne obstanasige biskopen som på tross av alle hans uttalelser selv er blitt smittet!


Under dette innlegget, ble det så diskutert og jeg leste en skrive om den katolske kirken. Ok, den greske kirken er IKKE katolsk, og at folk bare måtte ta nattverd og bli syke hvis de var så dumme! Altså det er ikke mulig, kirkene er stengt for menigheten nå.

Så leser jeg i en kommentar i en gruppe, at mye smitte ble spredd i en demonstrasjon under Syriza partiets rettsak! Altså, det var Hrisi Avgi nynazistisk partis  rettsak, men Syriza-medlemmer i demonstrasjonen! Stor forskjell og grov feilopplysning! Jeg kjenner at det koker når jeg leser noe sånt! Stor forskjell på et ytre høyre og et venstre parti!

En helt annen sak er historiske uttalelser som får meg til å koke over! En påstår at den minoiske tiden ikke var viktig for gresk historie, at det er et show for turismen og laget av Evans, noe sånt. 

Vel altså: Det står om kong Minoos og alle hans palasser og labyrinten på Kreta i den greske mytologien. Evans fant palasset der hvor bønder hadde funnet gamle funn i jorda si. Man visste at det var omtrent der det gamle Knossos hadde ligget, og han var riktignok en privatperson og veldig rik. Han fant på navnet minoisk, det stemmer. Dessuten bygget han opp Knossos slik han tror det må ha sett ut, til stor irritasjon for historikere og arkeologer, men han fant ikke opp alt det minoiske!  Det står også om den viktige byen Kydonia og kong Kydon som ofret sin egen datter til jordskjelvguden. Byen lå her i Hania, på høyden Kastelli ved havna. Den ble funnet på 60-tallet, og ligger der den skulle ligge i følge historien! Nyere utgravinger har vist at minoerne drev med menneskeofringer siden de fant kong Kydons datters hodeskalle der for 3-4 år siden! Utgravingene fortsetter. Byen er 5000 år gammel, og faktisk veldig viktig for øya også i dag!

Her ligger Kydonia,


Det står om alt som er gravd fram på Kreta, Zakros, Malia, som byen Petra utenfor Sitia og Aptera ovenfor Souda,  men man vet enda ikke nok om minoerne, hvem de var, hvor de kom fra og hvor de ble av. Siden vi ikke kan tyde skriftspråket deres. Det regnes med at det var mange perioder med forskjellige folk her på øya i løpet av tusenvis av år, som vi kaller minoisk tid.

fra utgravningene Petra utenfor Sitia,


 

Nok for i dag. Har fått ut litt stim, deilig å ha egen blogg av og til!!! 


 

 

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter