Oppsummering av uken.

Ja, da er det bare å ønske dere god søndag igjen! Det har gått en uke siden sist jeg skrev. Denne uken har hverdagen begynt igjen på en måte. Jeg tok farvel med Helen som reiste hjem til sin hverdag, etter en måned her, og jeg har faktisk jobbet litt mer disse første dagene i oktober.Bilder fra siste kvelden med Helen i Daligianni gata:
Vi hadde bestemt oss for å la hundene være i Maleme hele tiden de siste ukene, så jeg har vært inne for å undervise litt i norsk og tatt bussen tilbake igjen. Alle må gå med munnbind inne i byen en uke til, på bussen og i butikkene blir det vel hele resten av året og lenger tenker jeg. Her kjøper vi trelags munnbind i alle farger og mønstre. Her er noen av mine til vask:
Ny hverdag som vi har lært oss å leve med, men som ingen liker.Det er lite smitte her i byen, men tallene stiger faretruende i landet for øvrig 460 på fredag, men 260 i går, og i alle flyktningleirene dessverre. Vi har hatt tre båter med immigranter her den siste tiden, og de kommer fra Afaganistan og Irak de fleste. Dessverre blir de sendt til Aten etter kort tid, og deres sjebne etter det er uviss.
Her bilder fra byturen på torsdag:
Jeg begynte på språkskolen igjen på fredag, norsktime med munnbind, gresk hverdag, både elever og lærere må ha det på innendørs. Ser det at det er så mye motstand mot munnbind i Norge, mens resten av verden har godtatt det. Denne uken hadde vi besøk av USAs utenriksminister Michael Pompeo. Han kom på mandag og dro videre onsdag. Han skulle besøke den amerikanske basen her. Planene er at USA skal legge ned basen deres i Incirlik i Tyrkia og vil dermed oppgradere basen her. han møtte og bodde hos statsministeren i familien Mitsatakis villa her. Det var en del motstand og en liten demonstrasjon, men med så mye sikkerhetsfolk, merket nok ikke amerikaneren og hans kone stort til det.
Ellers har jeg hatt gleden av å gå på tur med gamle travere, som er pensjonister med eget hus her, og deres venner. Det ble en flott tur, både på tur til minoisk grav, den tyske gravlunden, og en runde i olivenlundene på tilbakeveien med innlagt drueslang!.
Så ble det bading i blikkstille sjø etterpå, og iskalde øl. Vi har fantastisk vær om dagen, varmt og lite vind.Opp i 30 grader, men fuktig om kveldene. Her er bilder fra gårdsdagens kveldstur med hunder og bading:

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter