Helg i Maleme

Så er helgen over, og jeg har vært hjemme i noen dager allerede.
her er det skilpaddereir,
Det var deilig å komme hit ut til Maleme igjen, og deilig med vind, så sank den trykkende temperaturen. Vi hadde voldsomme bølger i går, og litt mindre i dag. Røde flagg og lite folk på stranda i Maleme.

navnet på tavernaen er de ville liljene,

Vi spiste fisk på Amarillides i dag, deilig frisk vind, stille, rolig og god mat, anbefales. ligger på stranda helt borte ved grensen til Gerani.

Jeg har gått på turer og hatt besøk. Min gamle venninne Helen fra Sveits som jeg kjenner fra årene i Sitia er her på besøk. Vi møttes i 83, og er like gode venner som den gangen. Helen bor i huset vårt i byen, og hun er ekstremt forsiktig. Helt til avreisen var hun usikker på om hun turte å reise hit, men hun bestemte seg samme morgen og nyter det!

alltid like vakkert ved solnedgang!
vakre ville strandliljer,

på tur med Helen.
De hadde 444 tilfeller i Sveits i dag, mens Hellas hadde 144 nye i dag, stor nedgang, håper det fortsetter sånn. Ingen nye tilfeller her i fylket, men 7 i Iraklio og 1 i Rethimno.
Det kom en seilbåt med 70 innvandrere til Paliohora i dag. De ble reddet i land, og er nå innkvartert her i byen. De er kurdere og irakere, deres skjebne er uviss og helt sikkert kronglete. De er foreløpig i karantene og blir testet for covid-19, og en italiener er arrestert, sannsynligvis kapteinen.
ankommer Hania,

seilbåten med de 70 ombord,
En annen stor nyhet her helt lokalt, er at okkupasjonen av Universitetes bygning på Kastellihøyden i Gamlebyen, ble stoppet lørdag morgen klokken 05, og mange er sinte over måten det ble gjort på, med stor gruppe uropoliti og avstenging av hele området. Det ble urolig og mye demonstrasjoner og reaksjoner i byen lørdag. Dette er en lokal sak, som går 16 år tilbake i tid, og har opptatt byens befolkning like lenge. Kommer tilbake med nyheter om saken.
stille demonstrasjon utenfor rådhuset,

politiaksjonen lørdag morgen

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983