Tanker fra Maleme


Noen dager blåser det en del,
 Hei og forsatt god helg. Her er det feiringen av Maria, sommerens store feiring, men i mindre utskeiende former i år. Vi ønsker alle ugifte Mariaer, Mary, Panagiota, Panagiotis, Giota eller Giotis χρόνια πολλά, hronia polla!Altså gratulerer vi dem med navnedagen. En velkommen langhelg for alle butikkarbeidere, sommerens høydepunkt for mange.
Jeg nyter de siste dagene her ute før turen går nordover til hjemlandet. Blir deprimert av å lese nyhetene, enten handler de om koronaviruset som herjer blant oss, om eksplosjon i Beirut, regn og flom flere steder i Hellas, eller branner her i området. Dessuten ligger disse militærskipene og lurer på hverandre i farvannet mellom Hellas og Tyrkia.
disse tistlene blomster nå
Men jeg vil dele tanker, ikke nyheter i dag.
ville strandliljer,
flotte skyer  forrige helg

Jeg synes at det er utrolig trist med alle kommentarer i kommentarfelt, synes at voksne mennesker burde vite bedre enn å plage og snakke stygt om hverandre. Jeg tenker forøvrig ikke ha dårlig samvittighet for at jeg besøker familien min i Norge neste uke. Usikre tider, Hellas bikker mot rødt, mulig karantene i Norge. Reise er ikke å anbefale om dagen, mye stress og nervøsitet involvert, og det burde det nok være nå. Jeg leste en artikkel av en journalist fra Manchester som hadde vært på Kreta på ferie, hvor trygg hun følte seg her. Hun skrev at det var mye strengere her, og det likte hun. Men hadde de smitte med? Turistene står for 1/4 av alle kjente smittetilfeller siden grensene åpnet, resten er uforsiktighet nå om dagen.
Jeg ser alle rundt meg her bruke munnbind overalt innendørs, du kommer ikke inn uten, mens Norge enda ikke tror på dette. Ja, disse tidene er så usikre og rare. Jeg vil bare si at dersom det blir påbudt i ditt land, så er det helt ok, man venner seg til det. Blir påminnet om viruset. Jeg ser at nordmenn er helt over seg om hvor dyrt det blir med munnbind, her i landet hvor folk virkelig har dårlig råd klager folk ikke. Man kan kjøpe dem overalt, og mange bruker  tøymunnbind som man vasker. Jeg har kjøpt mange på nettet, og vasker dem hele tiden. De er tillatt og jeg passer alltid på å ha dem i diverse vesker. Jeg kjøper også engangsmunnbind så vi alltid har noen for hånden. De skal selvfølgelig brukes riktig og det gjøres jo ikke alltid, men allikevel, noe nytte gjør de nok tror jeg. Dette kan man diskutere til man blir blå i ansiktet, men myndighetene bestemmer, og vi følger rådene.
fin dag i dag,
Når alle bruker dem, føles det rart og utrygt uten, merkelig så fort det ble en vane, kunne aldri forestilt meg det for noen måneder siden!
deilig med skygge på stranda,

Vi har fått en invasjon av grekere på ferie, og de er overalt. De fleste husene her i landsbyen er nå åpne og folk har trukket ut fra byen i ferien.  Dessuten er de små hotellene som er åpne, fulle denne uken. jeg ser dem på stranda, ellers er jeg jo mest hjemme i gården min jeg.

i går var det rødt flagg,Frykten er at alle disse ferierende reiser hjem til fastlandet og byene, og tar smitte med seg. Her håper vi på roligere tider etter neste helg da ferien er over. Etter dette er det mest skolebarn og lærere som fremdeles har ferie.


Vi hadde besøk av Michelle, Dexter, kjæresten hennes og en venninne fra nabolandsbyen Gerani. Her er noen bilder fra turen vi gikk med hennes to hunder, pluss våre.
hyggelig med hundetur,
fire hunder og fire mennesker,
Dexter og ny venninne Elli,
Jeg har jo vært skeptisk og redd for åpningen av landene og av øya. Jeg hadde nok rett, men så fikk jo også selv gleden av barn og barnebarn og kan reise vekk selv. Men med en skepsis. Jeg avlyser ikke, de venter på meg og jeg har lovet å komme. Skal bare være med mine, holde meg unna steder jeg kan bli smittet, og passe meg.
Den siste uken har jeg vært mest her ute, og jeg legger ved noen bilder fra kveldturer.

Kommentarer

 1. God tur til Norge og familien din. Hva heter de bærene på bildet nr 2? Så en del av dei i fjor på gåturen våre,er de spiselig ?

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk, jeg vet ikke hva de heter, de er ikke spiselige.

   Slett
 2. Klok kommentar. Tar man sine forholdsregler, er risikoen for å bli corna-smittet ikke stor. Munnbind, avstand (viktigst), håndvask!

  SvarSlett
 3. Takk for info. Trur mange flere av oss skulle lest dine "tanker og kommentarer". Veldig godt å bli oppdatert. Vi melder litt med Kostas og Dimman på Mitsos i Agia Marina. Du får ha go tur til Norge.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter