Nytt om turismen på Kreta

For det første er gleden stor blant mange både her og i Norge, og Danmark over at turismen starter opp neste uke. Det vil si at det fra 1.juli kommer direktefly til greske flyplasser. Nordmenn fikk nyheten om at regjeringen opphever reiseforbudet innen EU og EØS fra 15.juli, men med forbehold om hvilke land det gjelder til en hver tid. Det kan forandre seg hele tiden, noe som gjør det vanskelig å planlegge en feire i utlandet. Det er jo nesten håpløst å bestille noe når det er så stor usikkerhet.
 Per i dag er altså dette som gjelder for skandinaver : Nye regler for nordmenn. Danskene kan reise fra i dag,  så de kan reise hit til øya direkte når flyplassen åpner for det 1.juli. Norwegian flyr fra 4. juli ser jeg. Er dette bra eller ikke? Sverige er under lupen, mulig det blir forbudt for svensker å komme inn i Hellas fra 1.juli, svar ventes innen få dager. USA og UK er helt sikkert ikke velkomne i juli.
Diskusjonen går for og i mot både her hvor mange er veldig redde, og i alle land det gjelder. På Facebook er det blitt en ny trend å være veldig stygge mot dem som gjerne vil reise. Stygt og sårende mange ganger, utrolig at voksne tenkende mennesker kan behandle andre slik. Dette burde kanskje ikke sjokkere meg så mye som det gjør, men jeg trodde folk i Kretagrupper hadde mer takt og finfølelseDet var feil!
Uansett hva  du eller jeg måtte mene om dette, kommer en slags turistsesong i gang neste uke.


Vi har hatt besøk av ministeren for beskyttelse, Hardalas, han reiser rundt på alle landets flyplasser og informerer om protokollen som skal følges. Det kommer til å bli tatt 275 covid-19 tester hver dag på flyplassen her. Det blir strenge regler for renslighet og avstand, og hvis vi synes at reising etter bombeterror ble slitsom, blir det enda mer tidkrevende å reise nå. 
Hvis man skulle være så uheldig å teste positivt, blir man enten sendt til covid-19 avdelingen på det nærmeste sykehus, men mest sannsynlig plassert på et eget rom på hotellet, eller på eget covid-19 hotell hvis det finnes der en lander. En karantene på 14 dager følger, uansett hvor lang din ferie skulle vare! De blir strenge rutiner på hotell og overnattingsteder, og jeg regner med at alle vil følge reglene, både gjester og ansatte. De prøver å finne et eget covid-19 hotell her i byen som skal dekke den vestre delen av øya, mens det skal være to hotell i Iraklio.
I Apokorona kommune(  Kavros, Georgioupolis, Amlirida, Kalives, Vamos osv) regner de med å åpne 50 % av hotellene, mens i Platanias kommune( Stalos, Agia Marina, Platanias, Maleme, Tavronitis, Kolimbari) regner man med 30% i første omgang. Men nå ser man jo lysere på saken i og med at det ble åpnet for reiser hit en del tidligere for flere land i Europa.
Usikkerheten er fremdeles stor rundt turismen i juli. Kommer det til å gå fly? Hvor mange hotell, tavernaer og kafeer kan håpe på å få gjester? Hva om det blir en oppblomstring av smitte, og forbud mot reise hit, enten fra Hellas eller andre lands regjeringer?
Ansatte innen turismen føler seg utrygge og er redde for å bli sagt opp hvis det blir lite turisme.
I dag åpnet de omsider Samaria ravinen. 

De første som gikk den i dette merkelige året, var en gruppe greske soldater.
Nye regler her også. de som selger billetter vil ha maske og hansker og et plexiglass mellom seg og kunden, slik det er overalt nå. Hvis noen blir fraktet med muldyr, må føreren ha maske på. Det blir ekstra stor brannfare hvis folk har med seg og bruker håndsprit, så det vil bli ekstra informasjon om dette.
Jeg vil be dere om ikke å lage kjempelange tråder med skittkasting over dette temaet under dette innlegget! Hold dere i skinnet.
For meg personlig vil den norske regjeringens nye reiseråd si at mine barnebarn kommer 18.juli sammen med mor og far! Kjempeglad og lettet, de hadde billetter, men hjemreisebilletten ble kansellert, så de kjøpte nye billetter. Nå holder vi pusten og håper! Stine vil gjerne hjem til mor, og de små vil til mormor! Synes ikke det er noe galt jeg. Selv kan jeg nå håpe på en tur til Norge i august uten karantene. Jeg håper, men er redd både for selve reisen, og at flyet blir kansellert.
Det er rare tider, skummelt med denne pandemien og vi er alle usikre. Jeg håper ikke det blir en oppblomstring av smitte her i landet, hvis alle følger reglene her og ikke reiser hvis de er syke.
God helg og god sommer videre uansett hvor du er eller kommer til å feriere!

Kommentarer

  1. Det er viktig å legge til at alle som reiser til Hellas fra 1 juli er pålagt å registrere seg med alle personlige data for greske myndigheter minst 48 timer, altså 2 døgn før avreise. Dette gjøres direkte på en web-portal som man selv må oppsøke. Uten slik registrering blir innreise avvist. På bakgrunn av den registrerte informasjonen vil passasjerer bli plukket ut for helsekontroll. Kilde: https://www.zarpanews.gr/ypochreotiki-gia-toys-epivates-diethnon-ptiseon-pros-tin-ellada-i-symplirosi-tis-formas-entopismoy/

    SvarSlett
  2. Nytt for meg, regner med at alle reisende får beskjed.

    SvarSlett
  3. Takk for flott og informativt blogg,håper det blir Kretat tur i september.🌞😎

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983