Lokale nyheter
Det er lenge siden jeg har kommet med nyheter. Mange lurer vel på hva som skjer her nå. Ryktene om at svenskene får lov til å komme hit verserer hører jeg, og det kan virke urettferdig og uforståelig for nordmenn som ikke er anbefalt å reise. Hvert lands regjeringer tar avgjørelser etter eget syn, og det er sånn det er nå.
Nyheten om at svenskene får komme hit, nådde oss forrige uke. Apollo flyr fra 4.juli leser jeg. Det er stor usikkerhet rundt hvem som kommer når, hvor fra og hvor mange. Det er selvfølgelig ikke mange som kommer med et fly, men Norwegian flyr også hit fra både Oslo og Stockholm fra 4.juli, en gang i uken. Det blir jo strengt og tidkrevende å fly utover resten av året, og det er stor usikkerhet, selv om smittevernet på flyplassene vil være i høyt beredskap.
Det er noen hotell som planlegger å åpne, men ikke mange. De aller fleste turister kommer til å holde seg hjemme denne sommeren.
Her i byen er man opptatt av en ung svenske som ligger på lokalsykehuset med covid-19. Han er det 19. tilfelle på øya, og av dem var de fleste hadde kommet fra fastlandet. Det verserer mange historier, men sannheten er nok den lokalavisen skriver: Han er her med jobben i et telefonselskap og kom først til Aten med flere andre ansatte i mai. Der ble han innlagt med viruset og lå på sykehus til han ble erklært frisk. Så var han i 14 dagers hjemmekarantene, og reiste så hit for å jobbe. Her ble han dårlig igjen, og oppsøkte sykehuset. Der testet han positiv igjen og ligger på korona-avdelingen. Han tester fortsatt positiv, men ny test i morgen vil vise om han blir skrevet ut! Legene sier at han fremdeles hadde viruset i kroppen, selv om han hadde testet negativ til viruset i Aten. Skummelt virus dette. Hans nærmeste medarbeidere er testet, ingen positive svar hittil, men de leter enda etter personer han kan ha vært i kontakt med her i byen. Selv er han i bra tilstand skrives det i dag. Stakkars fyr, han har virkelig hatt det tøft, er jeg håper han slipper mer nå. Legene sier at han sannsynligvis ikke smitter noen i denne fasen av sykdommen.
lokalsykehuset,

Dette har selvfølgelig fått lokalbefolkningen til å bli enda mer skeptiske til turisme.
En ting som opptar folk i byen, er at alle de gamle trærne forsvant fra festningen ved Koum Kapi. Kommunen dro opp alle trærne med rot, og det ser ikke bra ut. Det ble stor ståhei, men det viser seg at det arkeologiske kontoret skal reparere festningen som er den del av bymuren. Den er bygget på 1500 - tallet, og det viser seg at røttene ødelegger festningen! Nå har kommunen informert om at når arbeidet med å sikre byggverket er ferdig skal nye trær plantes, og en liten kafe åpne der. Sånn er det når alt er så eldgammelt, det må passes på og renoveres hele tiden!
En annen nyhet: Det har blåst mye den siste tiden, og i går blåste det ekstra kraftig. Fergen Samaria som går mellom Hora Sfakion og Paliohora, fikk to redningsoppdrag i går. Det var jo søndag og farlige bølger på sør-kysten og en gruppe med to familier på 7 personer var dratt ut i en gummibåt fra Sougia og hadde strandet på en øde strand. Det var barn med, og de ringte redningstjenesten etter hjelp. De kontaktet kapteinen ombord i Samaria, som avbrøt den vanlige ruten og han klarte etter mye strev å legge inntil stranda og få dem alle ombord.
her blir familiene reddet fra stranda,

Tidligere hadde han hjulpet en turgåer som hadde mistet E4 turveien og satt på en annen strand ved Agia Roumeli! Litt av en dag for denne kapteinen og de ansatte ombord! Det er tøffe og flinke folk på denne siden av øya!

Ja, det er mye vestavind om dagen, mulig å bade her på nord-kysten, men lavere temperaturer enn vi er vant til juni. Det gjør ingenting, det blir sikkert varmt nok senere i sommer!
Vi sender varme hilsener fra Maleme. 

Kommentarer

 1. Tusen takk for nok en informativ og varm nyhets bulleteng.
  Virker rart at Svensker får komme inn i det hele tatt, tenker jeg. Rettferdig? Tja, vet ikke, vi er bare nødt å forhode oss til myndighetene. Å reise før 20 august er risikosport, og påfølgende karantene (uten lønn) når man kommer tilbake til Norge.
  Vi savner huset i Kamasiana, men det blir godt ivaretatt mens vi venter i det minste. Håpet (og billettene) er 22 august. Så for vi se, et lyspunkt i så henseende er den utrettelige bloggingen fra Aud^en på Kreta 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har hjemmekontor med lønn i karantenetiden når jeg kommer hjem

   Slett
  2. Mye virker rart og urettferdig i denne tiden, og vi må alle ta vanskelige valg. Takk for ros av bloggen min!

   Slett
 2. Så god info frå deg. Vi kjæm ikkje tebake før t neste år, men vi heia på dokker heile tia. Og følg med på webcam og di sia. Førr øyeblekket har vi samme varmen som dokkker.😅😎😍

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk, ha en god sommer uansett hvor. Norge er flott om sommeren, men jeg kommer meg ikke oppover.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter