Kveldstur i Maleme

Her ute i Maleme er det stille og rolig på tross av at sommeren er her og vi har pinse denne helgen. Det blåser ganske mye, og i går skiftet vindretningen tre ganger. Det var nesten ingen på stranda på grunn av mye vind og bølger, og sånn er det i dag også. Jeg fikk meg et bad i formiddag og det nøt jeg. Alle hotellene er fremdeles stengte og det blir spennende å se om noen åpner etter hvert.
Det kan kanskje tenkes at noen har samarbeid med nasjoner som tillater reise.
Platanias kommune (fra Platanias til Kolimbari),har 63.000 senger leste jeg i avisen og Apokoronas (fra Kalives til Kavros) 60.000. Det håpes på 30 % av belegget fra juli til oktober, her hvor turister fra Norden og Stor-Britannia vanligvis utgjør en stor del av gjestene.
Jeg overhørte to samtaler på bussen ut hit. To eldre herrer kom i snakk: Dette er krise, sier den ene. Ingen ting kommer til å fungere i år, helt krise! Den andre bare nikket. Han holdt på med dette snakket. Tvers overfor dem satt to eldre damer, tydeligvis venninner. Ja,ja, sukker den ene. Det har jo godt bra så langt, men hva skjer når alle turistene kommer fra fremmede nasjoner og tar med seg smitte hit til øya? Nei, si du det. Håper de holder seg hjemme, svarer den andre.
Ikke så rart kanskje når man tenker på at et fly fra Doha, hadde med 12 passasjerer med Covid-19 viruset denne uken. De er alle i 14 dagers karantene på et karantenehotell, og de som tastet negativ, er i kortere karantene, hjemme. Alle fly til og fra Doha er kansellerte.
Dette speiler  meningene her nå. Har man turismen som levebrød, ser man selvsagt på dette med at turismen ligger nede som en trussel, hvis man derimot ikke er direkte involvert, ser man på det som en trussel for helsen vår om det blir turisme i sommer.
Det er like livlig som vanlig her, med masse fuglekvitring og sang i trærne rundt huset. Kjenner noen til denne fuglen? Er det en bokfink?
en ny fugl i lønnetreet,
huset med verandaen og morbærtreet,


I går kveld gikk jeg en tur med Jack bort til den tyske minnesgravlunden fra 2.verdenskrig, det var ingen biler eller busser på parkeringsplassen, og ingen andre besøkende.utsikten til flyplassen og militærleien nedenfor,Det vokser kapersblomster absolutt over alt her nå. De er så vakre disse blomstene, og kapers er kjempegodt! Man tar altså knoppene og sylter dem.
Ellers var det mye vind, og en luftig tur. Her er bilder fra veien bort:Vi tok turen videre bak minneslunden, og møtte fire sauer på veien. Her er minuttet før de la på sprang da de oppdaget hunden og ble skremte!

drueranker overalt,


fulle av druekart,

Fjellene lå gjemt i skyer, men kysten klar og fin.


Jack sprang hele veien nedover mot Maleme, han er sprek til å være 13 år med korte ben og tung kropp!snart nede igjen,
Spesiell hilsen til dere som har vært med meg på denne turen! Savner turkamerater.

Kommentarer

 1. Hyggelig gjensyn med kjente steder :-)
  Ja jeg kan godt skjønne at dem som har turisme som levebrød er bekymret.
  Og etter det jeg har skjønt er det ganske så mange på Kreta, både direkte og indirekte. Jeg har lest at 25-26 % av inntektene på øya kommer fra turismen, og dersom den svikter totalt så står man overfor ett stort problem.
  Det er jo ikke bare hotellene som taper penger, men også utallige butikker, restauranter, turoperatører, guider og drosjer.
  Når det gjelder smittefaren så får vi håpe turistene er sitt ansvar bevisst når de kommer og viderefører de tiltak som vi etterhvert har blitt vant til hjemme. Så får vi håpe det går bra over sesongen.
  Jeg gleder meg i alle fall til å komme ned 1. juli og gjøre mitt sted klart for sesongens gjester :-)

  SvarSlett
 2. Gleder meg alltid til å lese det du skriver,kjent og kjære steder,usikker på hvilken fugl,er det Kapersblomst?så vakker blomst:) sikkert rart å sjå alle hotellene lukket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er den vakre kapersblomsten.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983