Siste helg med portforbud.

Lørdagskveld i havna,
Endelig, i morgen slipper vi sende sms eller fylle ut et skjema for å forlate huset. Butikker åpner og de aller første trinnene på nye hverdagen begynner. Mange land følger langsomt etter de landene som har begynt å åpne opp, Hellas også. Vi kjenner en slags nummenhet over denne forandringen: Tør vi? Er det trygt?
Etter 6 uker, 42 dager, begynner en helt ny hverdag med nye tiltak, en av dem masker innendørs der flere samles, som butikker, bank, post, lege, sykehus,osv. Jeg liker det ikke, er usikker på nytten og liker ikke å puste inn i noe, men, men...
1. juni vil kafeer og spisesteder åpne, men med restriksjoner.
I dag er det 6 nye kjente smittetilfeller, et nytt dødsfall, 37 i respirator og 144 døde til sammen. Tallene går heldigvis nedover hele tiden.
Selv om vi får større frihet til å reise, skal vi altså ikke reise ut av fylket og det er forbudt å dra til øyene enn så lenge. Hvis noen ankommer landet er det 14 dagers karantene og sosial distanse vil vi alle måtte leve med lenge.
Her har det skjedd mye i helgen, ikke bare en rolig siste helg med portforbud. Det har vært, som jeg forstår at mange har fått med seg, et stort jordskjelv sør for Ierapetra på sør-kysten av Kreta. 6.5 Richters og mange etterskjelv.
I dag har de hatt flere, men betraktelig mindre. MEN ingen skader og det kjentes overhodet ikke på denne delen av øya. Vi hørte om skjelvet rett etterpå og ble overrasket. Heldigvis var det som vanlig er her, dypt nede i sjøen, langt fra land, så vi slapp unna med skrekken! Det ble meldt om en bitteliten mini-tsunami nær Ierapetra, som en kuriositet.
Den største nyheten er dog et oppgjør mellom to familier i fjellbyen Anogia , hvor to menn døde lørdag kveld. En 63 åring og en 30 åring. De kranglet ute på et torg, og 30 åringen hadde et jaktgevær med seg.  Den ene ble drept av sønnen i den andre familien, dermed kom sønnen til den drepte og skjøt sin fars morder med et annet jaktgevær. Dermed er to menn døde, en i fengsel og hele området i sjokk. Vendetta er dessverre vanlig i enkelte områder på Kreta, men i våre dager blir det mindre og mindre av det med dødelig utgang. Anogia har ikke hatt noe slikt på veldig, veldig lenge! Bare så synd at det skjer fremdeles og at to familier her sørger i dag. Her skrives det ikke om annet i dag, og det er en stor tragedie.
Hva kranglen  gikk ut på vites ikke, mulig dyrehold eller eiendomtvist.
De siste bildene fra en helg med portforbud:

mye folk på tur,
endelig et møte i Koum Kapi med Katerina og hundene,
Vi har fått en yacht i havna som ligger i karantene. De ansatte ombord kan ikke forlate båten fikk 14 dagers, karantene siden de har spansk flagg. De fikk motorproblemer og ba om å få legge til ved havna her. De blir tatt hånd om selvfølgelig, får den hjelpen de trenger.
i karantene i havna,


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter