Nyheter

grått, surt og stille,
Vi er inne i tredje uke med portforbud, og vi har skikkelig dårlig vær denne uken. Temperaturen sank 10 grader fra den varme afrikavinden til den iskalde nordavinden vi har i dag. Det er 12-13 grader og isvind. For dem som er redde for at viruset skal spre seg, er dette gode nyheter, siden folk holder seg inne også på grunn av været. Ingen ferger ankom Kreta i dag, og først i morgen vil båttrafikken sette i gang igjen, når vinden stilner av.
Det er ikke bare stille i gatene, men også kaldt.

Vi har fått ett nytt tilfelle av smittet person i Rethimno, en som jobber på fergen, og han er i karantene. Ellers er tallene veldig lave, og vi er glade for det. Antall døde er steget til 81, og smittede 1832. På Kreta er det 15 kjente tilfeller i dag.
I forbindelse med spørsmål mange stiller om når Kreta vil åpne for turisme, vil jeg svare: Siden ingen vet utviklingen til dette viruset i Hellas, kan ingen si noe på dette tidspunktet. Det er helt unødvendig å spørre venner og bekjente her nede om når dere kan komme.
Hvis regjeringen ser at antallet smittede og døde synker, vil de langsomt lette på de stramme restriksjonene her, likt for hele landet. Først vil de sannsynligvis åpne kafeer og restauranter som har uteplasser. De vil prøve å redde turistsesongen når tiden er inne. Alle håper at siste del av sesongen vil reddes. Noen land vil bli utelukket fra å lande i Hellas, som Italia, Spania, England og USA, sier de i dag. Husk at alt blir gjetninger siden INGEN VET! De aller fleste som er ansatte i turistnæringen er jo som alltid arbeidsledige hele vinterhalvåret, og får arbeidsledighetspenger, så for dem er ikke livet så annerledes foreløpig. De aller fleste begynner jo først å jobbe igjen i mai. I år vet vi altså ikke når de kommer i arbeid igjen, og om deres arbeidssted overlever dette. Alle vil jo gjerne ha turismen opp å stå igjen.
Vi vet at hotellene er stengt fram til 31.april helt sikkert, etter den datoen er det usikkert hva som skjer. Vi vet HELT SIKKERT at portforbudet vil vare til 27. april, men det betyr ikke at faren er over da. Vi for ikke feire påske med venner og familie, det blir høyst sannsynlig stengte bomstasjoner ut av Aten i forbindelse med påsken, dvs, forbudt for folk som ikke har fast adresse utenfor bomstasjonen å komme gjennom. Det snakkes også om å forhøye bøtene i påsken for å forhindre folk fra å samles og påføre andre smitte.
det blir en stille påske her også
Myndighetene er veldig fornøyde med resultatene fra til i dag, men de er redde for at det hele skal eskalere hvis man lemper for mye på restriksjonene, for fort . Så, hele april forblir som nå, så ser vi utover i mai hvordan livet blir.
Ingen bading fra strendene i april og ingen gjester eller turister, men vi lever på en flott øy, og vi har masse ferske produkter, alt vi trenger.
Og foreløpig veldig lite smitte og vi bør ikke klage for mye.Jeg tenker på de ensomme, alle som lever alene. De som er trengt inn i små leiligheter uten balkong, de som har sine kjære på sykehus eller alders og sykehjem og ikke får treffe dem. 

Kommentarer

 1. Takk for informasjonen du deler. Håper sterkt at Kreta og resten av verden blir friskmeldt snart❤🥰 god påske.

  SvarSlett
 2. Καλό Πάσχα Aud !
  (En uke for tidlig for dere der nede, men her er det jo påske da)
  Hvordan skal man feire påske på Kreta i disse dager ?
  Her i Norge har man mange steder "drive in"-gudstjenester med storskjerm, der folk sitter i bilene og hører gudstjenesten på FM-radioen.
  Finnes det noe liknende der nede ?

  SvarSlett
 3. Her har vi portforbud og ingen kan dra noen steder, men påskegudstjenester kan man følge på tv. De blir holdt inne i kirker med låste dører.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983