Siste nytt i koronatider

Stille i byen,
Ja en ny uke og en helt ny tid over hele verden. Aldri har vi vel stått sammen på denne måten og lært oss til å akseptere nye regler og lover fra dag til dag. Redselen kan krype inn i oss, men jeg tror at vi må forsøke å holde hodet kaldt.
Ny uke med nye retningslinjer. Alle hotell stenges fra og med 23. mars og foreløpig til mai, og ingen sesonghotell får åpne fra i går. Det betyr, kom dere hjem dere som er her, og vi vil ikke ha dere her til de som vil komme! Alle de norske som har overvintret på Candia hotell i Nea Hora, reiser nå hjem, og andre norske jeg kjenner. Dette også fordi man ikke kan garantere at det går fly mellom Norge og Hellas neste uke.
Den norske ambassaden anbefaler nordmenn å reise hjem nå, og jeg fikk denne meldingen i går, og ble bedt om å dele den på bloggen:
https://www.facebook.com/75894488846/posts/10157897055093847/?sfnsn=mo

Utenriksdepartementet anbefaler alle på reise i utlandet å registrere seg på www.reiseregistrering.no. Da kan vi sende deg informasjon på SMS eller e-post ved behov. Det gjør også at vi får bedre oversikt. Takk for at du hjelper oss.

 Jeg blir, jeg er utmeldt fra Norge og bosatt her. Følger meg trygg i Maleme og prøver å holde hodet kaldt.
Greske myndigheter går sterkt ut og forbyr all omgang mellom mennesker, i går hadde vi strålende vær og folk dro på stranda. I Agii Apostoli kom en politibil med fulle sirener og jaget folk hjem. Bedre sånn. 331 tilfeller som er kjent vel og merke foreløpig i Hellas. 10 av dem i en landsby nær Kozani i Nord-Hellas. Det bor 60 personer i landsbyen alle eldre og de møttes på kafeneion hvor de var samlet for en minnestund, mnimosino som det kalles, etter en avdød. Nå er denne landsbyen og nabolandsbyen i karantene. Vi håper folk lærer noe av det.
I dag er det kaldt, det blåser og regner og folk som ikke er på jobb, holder seg inne.
fra dagens morgentur,

stengt barneskole,Handelsforeningen i Hania foreslår å stenge alle butikker som ikke selger dagligvarer, men foreløpig holder mange åpent. Fra onsdag stenger alle butikker utenom dagligvare og apotek. Kafeer og tavernaer selger mat og kaffe bare som take away heretter, så lenge dette varer. Hellas sier de har matlagre for 3 måneder så folk må ikke få panikk. Her lastes appelsiner fra Maleme ombord i en trailer som kjørte med båten til Pireus fredag kveld. Kreta forsyner jo fastlandet med både olivenolje, ost, frukt og grønnsaker. Tatt fra min balkong:
Fra i dag er det bare lov å være en person pr kvadratmeter. Her i Maleme fungerte det med en lyd for hver person som gikk inn. Lite folk her og ingen kø i kassa mandag morgen. Det er selvsagt utsolgt for masker og desinfeksjonsmiddel på apotekene og i butikkene her også! Alle som ankommer landet fra utlandet 14 dager i karantene.
Masse forholdsregler der det er åpent og vi holder pusten!
Kirken holder møte om hva som skal skje videre, de bestemte at ingen slipper inn i kirkene, mens de holder gudstjenester, og at begravelser holdes kun med nærmeste familie.
Jeg har vært ute og gått både lørdag og søndag og her følger bilder fra våren på Kreta:


appelsinblomstring,

både frukt og blomstring samtidig,

utsikt mot Kolmbari fra den tyske krigsminneslunden,vår på Kreta,


vakkert ved skumring,

stille langs stranda,

solnedgang tatt fra balkongen,

Vi har fått vår aller første kvinnelige president, hun ble innsatt på lørdag uten noe styr på grunn av korona.

Kommentarer

  1. Forholdsregler. Sorry. Måtte bare :-)

    SvarSlett
  2. Hej Aud
    Er det alle hoteller der lukker? Jeg havde forstået det sådan at det var sæson åbne hoteller der altså ikke åbner før til maj, men at helårs åbne hoteller ikke lukker. Ha det godt og pas på jer ( uden panik) Med venlig hilsen Gitte

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983