Søndagstur med norske damerJeg hadde den store glede å guide noen av de flotte damene som overvintrer på Candia Hotel i Nea Hora i går. Og Tone som er her på vinterferie. Vi fikk en flott tur i området sør for Maleme. Det var overskyet og det blåste kaldt da vi startet ut fra huset mitt der ute. Med på turen var Tone, Wibeke, Rannveig og Kjerstin, mens Else ble igjen i Uglehuset med te, ski på NRK og ved siden av ovnen. Hun koste seg.
Vi startet ut og gikk forbi geitene, de er jo innhegnet, men kom løpende og fikk litt grønt før vi gikk videre.

Vi gikk i en grønn og vindstille dal oppover mot neste landsby. Det er veldig grønt og fint overalt nå og kalaene har begynt å blomstre. Noen frukttrær blomstrer også allerede.
Vi gikk gjennom Xamoudohori og videre opp til kirken på toppen der jeg liker å ta en te-pause.vi legger Xamoudohori bak oss,


en liten pause,

på denne toppen hvilte vi,

Utsikten ned til neste landsby, Kiparissos er så vakker. Vi kunne riktignok ikke se fjellene i går, de kritthvite toppene lå pakket inn i grå skyer.

Her er noen bilder fra turen videre gjennom landsbyen og ned til kysten og huset i Maleme hvor Else ventet på oss.
flott sypresser overalt,

det blåste surt,

vi fikk litt regn på vei tilbake,

appelsintreet bærer frukt og blomstrer samtidig,

grått og småkaldt,

Kondomari siste landsby på turen,


snart framme,
    Etter tre timer og 8 km var vi tilbake og Jorgos hadde også kommet. Vi spiste inne og nøt varmen og selskapet. Det ble en super dag, og jeg gjør det gjerne igjen. Alle fikk en fin avveksling fra dagene på hotellet i byen. Den flotte grønne naturen, frisk luft og landsbyer var noe de satte pris på. Tross alt regnet det bare ørlite grann. Else hadde kost seg alene ved ovnen og var så fornøyd med oppholdet.
tilbake i Maleme igjen,

lunsj i Uglehuset.
                   

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983