Nyheter med været

Koum Kapi i går,
Ja, så er det på tide med litt oppdatering av nytt fra Kreta. Vi hadde først et voldsomt uvær med mye regn, vind og tordenvær på søndag, men bare lokalt. Jeg var i Maleme, og det begynte plutselig å blåse, regne og lyne noe voldsomt. Det var et par timer og så startet det opp igjen om kvelden. Det ble en del ødeleggelser av drivhus både ved Elafonissi, Falassarna og Koundora ved Paliohora den dagen. Du vet de er jo laget av plast, og går ganske lett i stykker.
reparasjoner i gang ved Elafonissi,
Koundoura,


Så fikk vi strålende varmt og fint vær igjen, unormalt høye temperaturer fram til tirsdag kveld. Da hadde vi blitt advart mot uværet Viktoria, og var så forberedt man kan være. Det tordnet og regnet voldsomt om natta, og som forventet ble den meget primitive overgangen av elva Keritis ved Alikianos ødelagt. Den ble jo laget av de lokale i februar, etter det voldsomme uværet vi hadde da. Ikke annet å vente, med den første skikkelige regnskuren, ble veien ødelagt av elvevannet. Komunnen hadde jo advart mot bruk av denne overgangen, primitive broa, og de fikk rett.

Trafikken går nå over militærbroa som ble satt opp i vår, og den stenges fredag for å bli reparert og klargjort til å ta i mot mye og tung trafikk.


Ellers kan man ikke si at dette uværet ble så ille som ventet, heldigvis!
Siden uværet i vinter, er vi ekstra ops på og opptatt av om regnet ødelegger noe. Det er jo ganske normalt at det raser ut noen stener i veien, men nå drar journalistene ut og fotograferer det med en gang. Det er ganske vanlig at det regner inn av takene i gamle hus når det kommer et kraftig regnvær, det skjedde denne gangen også.
Vi hadde mye regn i byen, men så ble gatene vasket rene!


Det er strålende vær igjen i dag, og jeg var nede og badet i formiddag. Vi har 22 grader og alt er vel.
Det kom busser med cruiseskipturistene til byen i regnet i går, nå er det snart slutt på dem for i år, ut november.
fullmånen ble så vidt synlig onsdag kveld etter en regnbyge,
Det viser seg at det blir Santa Run allikevel, kommunen gir støtte heldigvis!
fra fjorårets Santa Run.
Dessverre klarte jeg ikke å fullføre innlegget mitt i går, men nå fikk du altså lese noen nyheter allikevel! Like fint vær i dag, passe varmt og uten en sky her i byen.
God helg i sør og nord, øst og vest!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983