1. helgen i november

Stille på stranda,
Helg i Maleme igjen, men bare Jack til selskap denne gangen.
hyggelig selskap,

høst i gården,
Alle gjester er reist hjem og det er vinterstengt det meste her ute. Hotellene, turistbutikkene og tavernaene har stengt og olivenplukkingen er i gang.
vinterstengt på hotellet,

turistbutikken stengte sist helg,

stengt taverna,
alle finnene er reist hjem og bassenget tomt,
Det er ellers ikke noe stille og forlatt over Maleme på oversiden av veien og supermarkedet er alltid fullt av folk.
Her ved siden av kirken og kulturhuset, er det mye liv og røre hele helgen. Det var bryllup på lørdag kveld, det lokale KKE, eurokommunistpartiet, hadde fest i går kveld med sang og musikk til klokken 01 og i dag har det vært barnedåp etter messen i morges. Det er hyggelig med tuttende biler med bruder i, fint at de samles til forskjellige tilstelninger og at det er liv og røre.
barndåp i Maleme,At det er mindre turister nå merker man på bussen også. Etter 1. november går det mye sjeldnere buss utover til Kolimbari og i går som det var lørdag, måtte en ta Kastellibussen. Vi var endel som ventet på bussen, som var 15 minutter forsinket og ellers var det ikke mange på stasjonen.
Vi kom oss inn på bussen som kom forsinket fra Kastelli, og den skulle gå med en gang. Da begynte en kvinne å skrike: det er en veps her, jeg er allergisk! Få den vekk! Jeg er allergisk jeg kan dø! Ta det rolig frue, gå ut litt så skal jeg ordne opp!
Han var helt rolig og hun ble enda mer stressa, men gikk til slutt ned trappen.
Det er jo ikke en rotte, bare en veps sa sjåføren, tok ned litt kjøkkenpapir fra hattehyllen, og knertet vepsen! Å hele bussen klappet! Du er en helt, du er en terminator!
Ha,ha, kvinnen satte seg beroliget ned, og så kjørte vi! Ute i Platanias, stoppet han bussen ved et hagesenter, gikk ut og inn på senteret. Etter to minutter kom han ut og kjørte videre. Ingen sa noe, ingen kommernerte. Du vet du er i Hellas når sånnt skjer, vi var jo allerede forsinket nesten 20 minutter!

Jeg var nede på stranda og badet med Jack i morges, det var nesten ingen bølger og deilig vann. Så tok vi oss en fin tur langs stranda og bort til Platanias fotballklubb sin fotballbane. Der kom spillere både i buss og privatbiler og gjorde seg klare for kamp.Noen bilder fra runden vår:kommer du snart?

snart hjemme,


Overalt er innhøstningen av oliven i gang, og flere satt under trærne og spiste lunsj da vi gikk forbi.
På butikken er det samtaleemne: Har du startet? Når skal dere starte?
Her i gården sitter jeg og Jack musestille og ser på alle spurvene som lever i trærne rundt huset mitt. De spaserer rundt i gården uten å bry seg om oss, veldig søte!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983