Nytt fra Hania.

Fra lørdagens besøk på Theodorou øya,
Nok en uke er over, og det er søndag kveld på Kreta. Jeg sitter ute i gården min i sommerhuset i Maleme. Vanligvis reiser jeg hjem søndag, hjem til huset vårt i Splantzia i Gamlebyen. Denne søndagen ble jeg værende, siden jeg blir hentet her utefra i morgen tidlig til Doulianaturen. Vi har folk som bor i Gerani, så da kan jeg like gjerne hentes herfra.
Jeg har hatt en uvanlig stille helg, etter så mange helger med overnattinger, fest og masse besøk. Jack var her, og spurvefamilien som bor under taket kvitrer og flyr fram og tilbake hele dagen lang.
spurvemor,

og spurvefar,

det blomstrer,Dette har vært de første riktige sommerdagene, varmt og nesten vindstille og oppe i 30 grader.
Nede på stranda var det mye aktivitet hele helgen, med de lokale på stranda også.
Her er stemningen på stranda i kveld:

Men så kom en gammel svensk venninne Irene med venn innom.
I dag har byen hatt internasjonalt friidrettsstevne, Venizelia, det er en eldgammel tradisjon, med fullt liv på byens stadion.

En eldre dame ble reddet ut av Diktamo ravinen, som er den nærmeste byen. Den ligger oppe i Keramia-området, og ender opp ved Stilos. Den går på langs, vest-øst, ikke nord-sør som alle de andre ravinene. Ravinen er litt vanskelig å gå, og tar omtrent 3 timer. Hun ble båret ut av brannmenn, og kjørt til sykehuset etterpå. Håper hun har det bedre!

vakker ravine,
Vi har fulgt med på en historie fra krigen her i lokalavisene. I forbindelse med markeringene av Kampen om Kreta fra mai 1941, kom en kvinne fra New Zealand hit i den hensikt å besøke stedet hennes far hadde fortalt så mye om, og om mulig finne dem som hadde hjulpet ham i disse maidagene, så han overlevde. Hun hadde med et bilde av tre søsken, med deres fornavn skrevet på baksiden.
Hun gikk til lokalavisen som publiserte bildet, og det ble straks gjenkjent av mange, og det viser seg at en av de tre søsknene er i live! En rørende historie om krigen, bånd mellom mennesker og varme hjelpsomme lokale som satte livet på spill for å hjelpe de allierte soldatene på øya.
Kvinnen er meget lykkelig naturligvis!
den ene broren lever enda,Dessverre må jeg si at det som vanlig har vært noen stygge trafikkulykker. Vær forsiktige i trafikken her!
I et arrangement denne helgen, fikk konsulen for det Skandinaviske konsulatet i Hania fikk en utnevnelse fra Norge i forbindelse med at Norge topper listen over land som foretrekker Kreta og Hania! 150 000 kom ifjor.
Sirmatenia Parashaki mottar utnevnelsen,
I går var det den årlige dagen da øya Thodorou utenfor Haniakysten feires og folk fikk gå i land. Det gikk båter fra Agia Marina og Platanias, og mange både lokale og turister var møtt opp.

Til sist, det blir nyvalg i begynnelsen av juli, siden Syriza gikk tilbake under de lokalvalgene og EU valget.
Ha en god uke og fortsatt god pinse. Her er det pinse neste helg!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983