Nyheter med været

Fra havna i går.
Vi har varmt og overskyet vær, vi rynker på pannen og sier: Hvor blir det av våren? Merkelig vær dette året 2019. Etter en katastrofal vinter, har vi en hatt en ustabil vår kan man si. Umulig å forutsi noe, den ene dagen er det kald vind fra nord, den neste varm vind med støv fra Afrika. Det regner enda nå mot slutten av mai. I går småregnet det hele dagen, men det var varmt. De forrige ukene var det småkaldt men sol. Det er ikke så lett for de som driver med servicenæring med disse plutselige regnskyller som kommer når det står bord og stoler dekket og klart. Folk som spiser må flytte inn, alt skal tørkes og gjøres rent, osv. På strendene er det ikke mye liv etter årstiden heller. Den som lever får se hvordan sommeren blir. Kanskje varm, kanskje akkurat passe. Det er uansett alltid lurt å tenke alernativt på ferie. Mange andre ting å gjøre enn å sole seg og bade. Finnes massevis av turer man kan dra på, eller tusle rundt i byene, på museum eller bare kikke.
Nok om været.
Som før nevnt, er det lokalvalg og EU valg på søndag, og "halve byen" står på noens liste. Ikke godt å vite om de kan holde det de lover nå av forandringer og utbedringer. De fleste listene er tverrpolitiske og man velger mest på personer man kjenner og ikke etter program. Ingen gidder vel sette seg inn i alle disse kandidatenes program, de er ganske mange her i byen, og det samme gjelder overalt.

Når det gjelder EU valget er man mer sikker på sitt eget parti, og håper på noen med egne meninger i EU parlamentet.
Selv er jeg i den situasjonen at jeg ikke kan stemme i Hellas siden jeg hverken er gresk statsborger eller EU borger. Mitt hjemland har en lov som sier at man kun skal ha ett statsborgerskap. Det norske gir jeg ikke fra meg, og kan dermed ikke stemme her. I lokalvalget kan EU borgere stemme. Irriterende, men jeg tror ikke på EU, og er glad på Norges vegne at vi IKKE er med. Om noen år forandrer de den loven, men det kommer sent for meg synes jeg da!
Skolene stenger før og etter valget, så dette blir en langhelg for alle innen skolesystemet.
I byen har flere veier blir asfaltert om dagen, og veien ut til Balos blir utbedret og er stengt i dag. La oss håpe at det blir bedre enn det var!
Litt panikk av de sittende ordførerne ser det ut som, plutselig skjer en masse ting rett før valget. Høres det kjent ut?
den sittende ordføreren i aksjon om dagen,
Vi elsker byen, fylket og øya uansett, og vil gjerne at alle andre også skal elske det.
Markeringen av Kampen om Kreta er over, og som alltid har det vært mange forskjellige markeringer de siste dagene:
Jeg skriver som du vet både om det som skjer i landet, på øya og i mitt eget nabolag, i mitt eget liv.
fra gården min,

nabolaget,

Bloggen min startet jeg i 2013, og etter forespørsel fra en leser, startet jeg byvandringer for bloggleserne. Etter hvert utviklet det seg, og jeg fikk mye stryk på Fb fordi jeg hadde vandringer uten å skatte av de mikroskopiske inntektene mine. Jeg samarbeider nå med et lite  lokalt reisebyrå, og etter det har det tatt av. Jeg går uansett om det kommer 1 eller 20. Inntektene er små for meg, jeg gjør ikke dette for den økonomiske gevinsten, men fordi forespørselen er stor. Bloggen gir en inntekt på under 2000 i året, veldig lite hvis du tenker på hvor mange timer jeg bruker på å skrive den, fotografere, svare på alle slags spørsmål og anbefale alle og enhver hele året rundt! Det er jo min egen skyld at jeg skriver så personlig og legger ut bloggen på alle slags grupper, jeg klager ikke. Men av og til........
fra gårsdagens private tur,

Dette  er selvsagt veldig hyggelig! Når jeg så skriver om dette i bloggen, blir det sett på som reklame, noe det jo også er!
Hvis du ikke finner meg i enkelte FB grupper, er det fordi de har nulltoleranse på reklame. I en gruppe som hadde utelukket meg, invitert meg tilbake ble jeg så bedt om å tone ned reklamen min( av meg selv og mine turer), da valgte jeg å stoppe å legge ut bloggen der. Jeg lever ikke på Facebook, det kan andre gjøre!
Det ble en tøff dag og jeg ønsker ikke å legge ut bloggen på sider som vil sensurere det jeg skriver, eller er at folk er kritiske eller diskuterer min rett til å tjene på byvandringer eller blogg!!!!!!
TUSEN TAKK for all den ubetingede støtten dere gir meg! Det er ensomt og ofte slitsomt å skrive en spennende blogg. Jeg blir inspirert og glad over all positiv respons og alle som kommer på turene mine og forteller at de koser seg med bloggen!
I dag føler jeg meg sliten, overkjørt,tråkket på, tygget på og spyttet ut igjen. Det å bli diskutert hele dagen i en gruppe, men ikke ha talerett da alt ble sensurert er slitsomt. Nå går jeg videre med hodet høyt på grunn av alle dere som støtter meg.
Byvandring i dag som vanlig på en onsdag, overskyet og nesten 30 grader.

Kommentarer

 1. Stå på! Lykke til fortsatt! Har fulgt bloggen din noen år....uten å kommentere. Første tur til Kreta var i 2005. Flere ganger siden. Ikke deltatt på vandringer, men fartet øya rundt i bil.

  SvarSlett
 2. I all verden? Hva har andre med hva du tjener eller skatter av? Værste jeg har hørt! Hev hodet og ta godt betalt! 😘

  SvarSlett
 3. Stå på👍Har lest bloggen din i mange år. Mitt første besøk på Kreta hva i 1986. Siden har det blitt mange turer tilbake til Kreta. Flott øy, flotte folk. Blir to turer denne sommeren /høsten.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983