Småprat


Våren er her, det er varmt og vindstille om dagen. Inne i byen kan vi beundre de snøhvite fjellene fra en solfylt molo eller nede i havna.Vi er inne i siste karnevalsuke, og mange arrangementer er planlagt for helgen. Karnevalsopptog, men også mange maskerade fester overalt. Husk at karnevalet i Rethimno er et av landets mest populære og det blir dekket på rikstv også.http://rethymnocarnival.gr/index.php?langid=52
Anek, det lokale fergeselkapet, gir rabatter på ruten mellom Pireus og Souda hele helgen og det blir satt opp ekstra busser på øya så alle kan komme seg dit.

Som før nevnt har både Kalives og Paliohora også karneval denne helgen.
Mandag er første dag i fasten, den kalles Καθαρά Δευτέρα, Kathara Deftera, eller rene mandag som vi ville sagt. Dette er altså en etterlengtet langhelg som er en typisk familiehelg som alle gleder seg over. Jeg kommer tilbake til mandags feiringen på lørdag.
Når det gjelder opprydding, oppbygging og beregning av kompensasjoner til bønder og andre som har mistet eiendom, er det fine været en hjelp. De midlertidige militærbroene er nå åpnet, og en bro er reparert. Broen i Platanias åpnet nettopp, og Jorgos har prøvekjørt den!! Det er satt opp lysregulering og den tar bare en bil av gangen. Dette vil jo bare være så lange den nye delen som skal bygges, ikke er klar til bruk.

Når det gjelder Samaria-ravinen, har noen av de ansvarlige for denne nasjonalparken vært på befaring. Veien opp til Omalos er kjørbar, så det er ikke noe problem. De måtte gå et godt stykke oppe på platået, da snøen gjorde det umulig å kjøre helt fram til Xiloskala. De var veldig fornøyde med forholdene i ravinen, men de kunne ikke gå helt ned til Agia Roumeli, der er det for mye vann i elva. Uansett åpner aldri ravinen før 1. mai, så det er ingen grunn til bekymring sier de. Gode nyheter!!
mye snø på Omalos,
Forøvrig har vi hatt ganske mange snøskred i det siste, både i Apokoronas området og i Sfakia. Nokså uvanlig for Kreta.
Når det ellers gjelder katastrofene og turismen, er dette noe som opptar både politikere og alle som jobber i turistnæringen. Hotelleierne i Platanias er i harnisk over den midlertidige broen, de mener den er mer i veien enn til hjelp, siden den ikke tar busser og gående. Alle strender blir ryddet og alle hotell, tavernaer og kafeer blir pusset opp som vanlig på denne tiden av året, men med større kraft og med høyere utgifter for mange. Enten vi vil eller ikke, er jo turismen viktig for øya.
For tiden er jo det aller, aller viktigste at folk i landsbyene endelig for strøm igjen og at veiene og broene blir åpnet for befolkningen. Avisene er fulle av reportasjer fra isolerte landsbyer, som har fått journalister på besøk.
Vi håper at folk vil komme til øya allikevel, og nyte av folkets gjestfrihet og støtte der dere kan.
Til sist vil jeg bare si at dere som leser min blogg generelt viser en stor kjærlighet for øya og folket her, og det varmer virkelig!
Våren er her, det tørker ut og folket her er utrolig flinke til å støtte hverandre og gi penger, klær og mat til de som trenger det.
21. april skal det være maraton igjen her i byen, og det er mulig å delta i maratonet, 10 km, 5 km eller 2.5 km. Informasjon her:https://crete-marathon.gr/en/
I dag hadde jeg et etterlengtet bad i Koum Kapi. Temperaturen har steget både i luften og vannet i de siste dagene.
Jeg drar ut til Maleme i morgen, der er det vårlig og deilig og sist søndag hadde vi disse naboene:Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983