Halepa

fra garveriene, Ταμπακαριά Tabakariaa
I går fikk jeg meg en deilig tur til Χαλέπα, Haleeepa med Wibeke. Hun har jo vært med på alle slags turer denne vinteren, og vi hadde avtalt å prøve en Halepatur før hun setter nesen nordover igjen. Hun har jo overvintret på Candia Hotell i Νέα Χώρα Neeea Hooora, og reiser hjem neste uke.
Været var deilig og skyfritt, men det blåste opp etter hvert.
Wibeke liker å tusle rundt, og har gått på turer overalt disse 5 månedene hun har vært her, men en skikkelig Halepa-tur med historie, hadde hun til gode.
Vi er jo vinterbadere, og hadde selv sagt badetøy med oss.
Vi tok veien utover fra Σπλάντζια, Splaaantzia, forbi Κούμ Καπί, Kooum Kapiii og veien ut mot Halepa.

Først besøkte vi parken til prinssesse Maria med den russisk-inspirerte kirken Αγία Μαγδαληνή Agiiia Magdaliniii som prinsen Γεώργιος Georg bygget i 1903.
På torget ved Βενιζέλος Venizeeelos museet står en statue med Ελευθέριος  Βενιζέολς, Elefteeerios Venizeeelos som statsminister.Etterpå tuslet vi rundt i de stille nabolagene, forbi skolene og alle kirkene i Halepa.
Vi stoppet for en dukkert på badestedet Κουλούρα, Koulooura.
vannet er ok sier Wibeke,

klar for en dukkert,
Her bader lokalbefolkningen, og det er en liten naturlig badeplass, hvor både kommunen og private har laget til trapper, støpt benker, laget seg sitte plasser og skifterom.

Her er det beskyttet mot bølger, og det yrer av liv her hele sommeren, hele dagen.
Vi tuslet videre bort til garveriene fra 1830 årene, som de dag blir solgt til privatpersoner og noen av dem pusses opp om dagen.
havna og fyret sett fra Halepa,trompetmusikk i parken,Vi stoppet ved den vegetarianske tavernaen Το Στάχι, To Staaahi ved Πύλη τις Άμμου, Piiili tis Aaammou, i enden av Koum Kapi. her fikk vi oss et deilig hjemmelaget herremåltid! Στιφάδο με κάστανα stifaaado med kastanjer og μπουρέκι boureeeki.
parken ved Piili tis Aammou.


koselig interiør

Anbefales på det varmeste!!
Hvem som helst kan bli med til Haleepa, etter avtale. Jeg tar turene på fredag ettermiddag hvis noen ønsker det. Prisen er 20 euro og tar fra 2-21/2 time etter som hvem som er med, hvor lang runde vi tar, eller om vi stopper. Gi beskjed til meg, eller ring til Kontoret: 0030 28210 43243. Info og påmelding her:
https://app.anyguide.com/tours/halepa-tabakaria-walking-tour-discover-the-elegance-of-19th-century
Les mer om alle turene mine her: http://cms.hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter