1. og 2. mai.


Plukking av morbær på muren,

Et lite resume over de siste dagene. Jeg orker ikke skrive så mye, men du får noen bilder å kose deg med.
1.mai er arbeidernes dag over hele verden, også i Hellas selvfølgelig. Demonstrasjoner foregår i alle byer og folk har fri, men dagen har tradisjonelt vært en feiring av våren og vårblomster. Disse to feiringene kombineres ved at man deltar i tog om formiddagen, hvis man vil, og drar ut i naturen med familie og venner etterpå. Blomster plukkes, kranser bindes og god mat og drikke nytes i naturen. Mange går på taverna eller kafe og nyter en fridag langt fra byen og hverdagslivet. 
Jeg gikk en tur langs strendene fra Nea Hora til Agii Apostoli, og her er 
noen mobilbilder fra 1. mai turen.
pick nick i det grønne med grilling,

og fine blomsterkranser i treet,

greske familier på tur,

blomster fra turen henger på porten,


På ettermiddagen besøkte jeg barndomsvenninnen min Anne Kristin og familien hennes på Pandora Suites rett over havna. Her er bilder fra taket og gården på dette hotellet, et adelshus fra middelalderens Hania.
Juha på taket,

utsikten er flott,

min bydel Splantzia,

den flotte gården,


barndomsvenninner med humor,

går hadde jeg den gleden å ha med 8 hyggelige nordmenn på byvandring. Det viste seg å være 4 par fra forskjellige deler av Norge og de kjente ikke hverandre bortsett fra to av parene som kom sammen. Bente, Gro, Tore, Hans Otto, Arne, Brit, Marit og Trond. De to siste skal være med på mandagsturen til Douliana, som dem får du se igjen her i bloggen. Vi gleder oss, og har fått flere med på turen.

hele gjengen,


oppe på Kastelli høyden,

Men altså, vi gikk den nye runden og fem av oss endte opp i Splantzia på tavernaen der hvor de andre spiste, mens jeg holdt dem med selskap og Jorgos spilte tavli. på kirkebesøk i Splantzia,


på Karolos kloster,

Brit står i stil med omgivelsene,

fra Topanas,

Arne, Brit, Marit og Trond på taverna

Jorgos spiller tavli.

 Nok en super byvandring, med hyggelige folk. Jeg er klar igjen neste onsdag. Den danske kulturforeningen her i byen, har et foredrag i morgen kveld nede på KAM her i havna. Her er programmet.

"Børns billeder med udgangspunkt i den Vesterlandske billedkultur"
Sådan lyder overskriften på foredraget af Gay Christensen, som Den Danske Skole & Kulturforening er stolte af at præsentere på fredag d. 4. maj kl. 19. Arrangementet afholdes i de smukke udstillingslokaler KAM mellem Pallas og Kariatis i den gamle havn.
Gay er billedkunstner og repræsenteret flere steder i det offentlige rum i Danmark. Desuden er han kunsthistoriker fra Københavns Universitet og har undervist på University College for pædagoger og lærere i æstetiske fag.
Gay laver en udstilling i Chania i 2019 - så her får du muligheden for en forsmag og indsigt i Gays billedkunst.
Foredraget forventes at vare ca. 1 time og foreningen byder på en forfriskning mod "et spyt" i donationsboksen! Alle er velkomne - vel mødt til en spændende aften i kunstens verden.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983