Første uke i desember.

Rufsevær i Koum Kapi i går,
Været gikk fra strålende sol og varme 23 grader, til sterk nordavind, regn, snø i fjellene og 8 grader her i nede i byen i går. Kontrastene er store fra søndagens bilder i bloggen fra Koum Kapi, til onsdagens bilder, og dagens.
i går morges,

og i dag,
Vi liker at været skifter og at det blåser kraftig noen dager.
I dag er det sol og vindstille, med årets første snø som har lagt seg ganske langt ned på De Hvite Fjellene, Ta Lefka Ori. Varmen er borte, men sola varmer og det kjennes bra.
fjellene dukket hvite opp,

fra Minoos gata,
I går var det Niklas dagen, kalles Agios Nikolaos dagen i Hellas. Stor feiring her i nabolaget som nærmeste naboer til Agios Nikolaos kirken, merket vi feiringen både tirsdag kveld og i går morges. Kvelden før feires alltid på helgendager, og kirken hadde besøk av biskoper.
biskopen og mange prester deltok på messen,

kirken klar før feiringen,

mye folk besøkte kirken hele dagen 

I Souda var det også feiring i Agios Nikolaos kirken der med Marinen tilstede, siden han regnes som alle sjømenns skyttshelgen.

Inne hos oss koser hunder og katter seg i stuen sammen med meg i godt samspill. Gamle dyr, som liker å sove tett inntil hverandre.
Katten William deler pute med Jack,
Hos vår lokale baker her på torget har de begynt å selge fersk melk fra Iraklio som vi kjøper på flaske. Vi har med oss en flaske, eller kjøper en i butikken,(koster 50 cent) og fyller den igjen hver gang. Det koster 1 euro pr liter, og de har ku og geitemelk+ havremelk. Kjempegod melk, og billig og miljøvennlig!!
vi fyller flaskene selv,

melk på glassflaske som i barndommen,
Ellers går dagene fort til min avreise til Norge og julefeiring der. jeg drar oppover neste søndag, og gleder meg veldig så klart. Er ikke helt i form om dagen, så energien er lav, men håper på fornyet energi til reisen og juleferien. Jeg flyr Aegean mellom Hania og Aten, og Norwegian direkte videre til Oslo. Det blir bra, benyttet meg av dette tilbudet, som varer til 1. januar.
Vi snakkes snart igjen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter