På tur til Apokoronas

Ny tur med GS Tours og tre blide og smilende nordmenn.Dimitris, eier av reisebyrået og vår sjåfør og jeg, hentet dem ute i Platanias i morges. Været var jo sånn så som så, men vi hadde bestemt oss: Vi skulle på tur!
Etter flere dager med regn og gråvær, syntes Heidi, Magnar og Anne Grete at en tur vekk fra Platanias og ut i naturen var på plass.
Vi startet ut fra Douliana som er en fin liten landsby i Apokoronas distriktet.
Magnar, Heidi og Anne Grete i Douliana,
Veien nei den smale kløften var glatt etter alt regnet som falt de siste dagene og i natt,men jeg hadde tatt med staver,og de kom godt med. Stien er gammel,og stenen blank og glatt av mye gange.  Dette er jo den gamle ferdelsveien og skal man ned til hulekirken der nede, må man ned den.
på vei ned,


ved kirken,

Der nede er det frodig med mange forskjellige busker og trær, og det luktet deilig etter regnet. Mye fuglesang i stillheten.
Vi plukket laubærblad, kikket på trær og busker, besøkte kirken og lot oss ikke skremme av mørke truende skyer og litt lett regn.
mosegrodd sten,

truende skyer,

plukking av laubærblad,

en eikenøtt,

laubær,De  positive, blide deltagerne på turen, klaget ikke ett øyeblikk! De syntes at alt var topp,og var de beste turkamerater! Stor takk til alle tre.
Ute på veien, fortsatte vi å kikke på busker og trær, og utsikten selvfølgelig.
mange busker og trær å beundre,
mot Gavalohori,
avokadotre,

Plaka og Drepanos,

Almirida,

kaktusfrukt og blomst,
Vi hadde satset på et bad, og jammen hadde solen kommet fram da vi nådde Alimirida og vi nøt en delig dukkert. Ikke mange på stranda,og en del bølger og strømninger så vi holdt oss inne ved stranda.
etter badet i Amlirida,

Dimitris kjørte oss opp til Fres hvor vi inntok et deilig måltid hos Maria på kafenionet der og sluttet dermed av en fin tur.
god mat og god stemning med Dimitris,

Maria serverer,

vi takker for oss,

detalj på tavernaen deres
Jeg regner med at det blir tur igjen på mandag, da vi allerede har to interesserte. Bli med hvis du kan gå en lett tur og vil oppleve Apokoronas! Noen kan jo selvsagt bli med Dimitris ned med bilen hvis det er ønskelig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter