Hva skjer lokalt?

De siste nyhetene her er fra en kidnapping som foregikk for 6 måneder siden da en forretningsmann fra Iraklio Lebidakis 52 år gammel ble kidnappet og har vært savnet siden.
I forgårs ble han frigjort uten at et skudd ble avfyrt eller løsesum utbetalt, av det lokale politiet som hadde vært på jakt etter ham lenge. De hadde forstått hvem som sto bak, og fulgte dem med varmekamera og kikkerter. Han ble holdt fanget på seks forskjellige steder og på det siste som var en bilforretning utenfor Rethimno, ble han altså frigjort på mandag. De har arrestert syv-åtte foreløpig, men regner med at det var flere involvert. I alle de seks månedene han ble holdt fanget, forlangte de løsesum fra familien, men de kunne ikke betale, og samarbeidet med politiet. De arresterte er alle fra Rethimno/ Sfakia området. En 16 år gammel datter av en dem, ble brukt til småjobber. Hun ble løslatt i dag leser jeg. Dette er den første kidnappingen i Hellas hvor den kidnappede har blitt løslatt uten at noen penger er betalt!
fra politiets pressekonferanse,
Som de kanskje skjønner, er det dette som er den største nyheten lokalt nå, men dette med Ryan som stopper  vinter ruten til og fra Hania, er fremdeles i nyhetene. Hotellforbundet frykter fremtiden og har sendt mail til Ryan med klager...
Familien til den så tidlige avdøde lille åtte-årige Evangelia, gir de pengene somble samlet inn til deres datter, til en veldedig organisasjon for barn med alvorlige sykdommer! Flott at de tenker på andre barn som kanskje kan reddes, og deler.
En ny dykkepark som er planlagt ved Kefalas, Apokoronas ser ut til å åpne til sommeren! Det lokale dykkermiljøet har jobbet lenge med denne drømmen og det er store forventninger til prosjektet.
Den danske skole og kulturforening arrangerer en konsert med et dansk kor, Sjællandskoret på fredag. Den blir holdt på seilforeningens kafe nederst i båthavna ved moloen. Jeg gleder meg, og vi håper at mange kommer dit fredag klokka 20.30!
Søndag  blir det "adopsjonsdag" for løshunder i havna, arrangert av den lokale dyrevernorganisasjonen Filozoikos Hanion. Det starter fra klokka 10.00og varer fram til klokka 14.00 med forskjellige happenings ved Katehaki plassen ved siden av Megalo Arsenali i begynnelsen av båthavna. Alle er hjetrelig velkomne til å delta, med eller uten hunder.
Selv arrangerer jeg turer i samarbeid med GS Tours, til Halepa på fredager, Douliana-Almirida-Fres på mandager og byvandringer på onsdager ut sesongen. Vi håper på flere deltagere tilden flotte rundturen på mandag!
fra Douliana til Almirida sist mandag,


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter