Byvandring

Kjerstin, Fredrik,Irmelin og Bente utenfor den katolske kirken,
I går kveld hadde jeg med 4 blide nordmenn på byvandring. Endelig, kan jeg jo si da. Temperaturene er blitt litt mer levelige og det er jo lettere å gå da.
De fire oppmøtte var Fredrik og Irmelin som har hus i Gavalohori, Kjerstin som besøker Bente som også har hus i området Apokoronas.
Bente har dere lest om her på bloggen, da hun og mannen Robert var med å synge Theodorakis i havna. Hun er jo allerede introdusert, mens de andre tre er nye her!
Det var en innholdsrik og morsom tur for meg også med fire så interesserte tilhørere. De litt lavere temperaturene  hjalp jo også som sagt.
Vi tok den vanlige runden fra Domkirken, innom den katolske kirken fra 1529 og så gikk turen inn i det jødiske kvarteret eller Ovraiki, Οβραίικη  som det heter. Oβραίοι  ovrei, er diaklekt for Εβραίοι  evrei,som betyr hebreere (jøder). Fin bydel med sin travle turistgate, tidligere jødiske handlegaten Kondilaki og de mange smug og trange gater med fine hus og mye historie i veggene. Spennende men litt trist med jødenes historie.
gammel såpefabrikk i Konilaki gata,

fin gjeng med ungdommer,

I Topanas kikket vi som vanlig på de rike familienes hus, pallasser eller kall det hva du vil, dagens flotte store hoteller Casa Delfino, Amfora Porto Colombo og Domus Renieri.
Theotokopoulou gata,


og sidegata hvor tjenerene bodde


Amfora hotellet skimtes,

i Renierisfamiliens rike,
Etter at vi hadde sett på de minoiske utgravningene oppe på Kastelli, forlot Bente og Kjerstin oss. Fredrik, Irmelin og jeg fikk med en spektakulær solnedgang der oppefra.

Nytt fra dette området, er at det er funnet en tunnel inne i den gamle byzantinske muren. Den ble oppdaget forrige uke i forbindelse med oppussingen av muren!
Alltid nye funn. Jeg leser dessuten i dagens avis at det ble funnet to store krukker i en sentrumsgate i forbindelse med graving på en tomt der. Krukkene som er svære, skal på det nye akreologiske museet i Halepa.
I dag er det litt overskyet, det blåser og brenner utenfor Rethimno dessverre. Vi håper alle branner i Hellas, Portugal og Frankrike snart slukkes, men nye starter stadig. Mange er dessverre påtente, men det skal så lite til etter så lang tørke og med så mye vind det er i august/september.
Vi snakkes! Hvis noen er interessert,så går jeg Halepatur i morgen klokka 18.00 og vanlig byvandring hver onsdag ut september..Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter