Translate

Translate

Translate

mandag 20. februar 2017

Aptera- Megala Horafia

Ved startenpå turen, utsikt til hele Apokoronas,
En deilig vårtur i nærområdet. Jorgos kjørte oss damer (Katerina og jeg) med fire ivrige hunder opp til Aptera som ligger over Kalives etter Souda.
festningen fra 1800 tallet,

utsikten mot fjellene og antikkens Aptera og bymuren,
Jeg har skrevet om Aptera før, og her kan du lese om det hvis du har lyst. Særlig innlegget om omvisningen på romerske Aptera ifjor vår, er bra å lese: http://audoymyr.blogspot.gr/2015/04/omvisning-pa-aptera.html http://audoymyr.blogspot.gr/2014/04/aptera.html
Dette er jo stedet mange drar til for utsikten bare, andre for å besøke antikke Aptera. Vi valgte å gå hele veien fra festningen ytterst ute gjennom antikke Aptera og ned til Megala Horafia.
En flott dag med strålende sol og ingen vind gjorde turen magisk. Blomstringen av anemoner, mandeltrær og andre vårblomster gledet øyet, samtidig med den flotte utsikten til Kalives, hele Apokoronas, Akrotiri, Souda, Hania og de flotte fjellene. For en luksus!

mandeltre i blomst,
Aptera var åpent, det er åpent hele året fra 8.30- 15.00 untatt mandager og har gratis inngang. Absolutt verdt ett besøk!!

opplysninger i blindeskrift,

Mocca i aksjon i det grønne,

Vi tuslet inn til teateret som er helt nyrestaurert og ble gravd fram i de seneste årene og restaurert i fjor. Det er helt magisk å sitte der på tribunene mellom oliventrærne og se på de hvite toppene, høre fuglesang og bare nyte solen og stunden. Anbefales!!
Daizy blir gjerne båret litt, er 14 år!
Etterpå gikk vi den gamle romerske veien ned til inngangen til Aptera by i hellenistisk og romersk tid. På denne tiden av året er det veldig grønt og fullt av blomster, men turen er flott hele året.

her lå inngangen til byen,

utsikt mot Souda og Hania,
Vi møtte veien og gikk gjennom den nyere Aptera med alt fra sine nye turistvillaer med svømmebasseng og flott utsikt, til de eldgamle husene i landsbyen.

Megala Horafia,
Vel nede ved veikrysset Megala Horafia ventet Jorgos på oss, og vi spiste et enkelt med veldig godt måltid på tavernaen Aptera. Her var det fullt, men vi fant et bord og stemningen var høy mellom lokale og bofaste utlendinger.
Nede i Souda var karnevalet i full gang da vi kjørte hjemover, men vi lot det være.