Translate

Translate

Translate

onsdag 21. desember 2016

Kolimbari

Hva og hvor er Kolimbari? Jo det er en nokså stor landsby i enden av Hania bukta, på slutten av alle de endeløse strendene. Her starter halvøya Rodopou, og i hjørnet her ligger Kolimbari.
Utsikten fra Kolimbari mot Hania,

kart over fylket, Kolimbari i hjørnet ved den midterste halvøya,Kolimbari med lettende skydekke over fjellene,

Tavronitis og Maleme

Hva er det å gjøre eller se her?
Ikke så mye, men du kan nyte et måltid eller ta en kaffe i den lille havna hvor det finnes flere spisesteder. Du kan bade eller besøke klosteret Gonia eller kjøre forbi og stoppe i Afrata og kjøre videre ned til stranda nedenfor Afrata.
gjess i havna,

lokale fiskebåter,
klosteret med landsbyen og fjellene i bakgrunnen,
Som jeg skrev i siste innlegg så stoppet vi der på søndag etter fotturen i Polirrinia ravinen. Jeg, min elev Andrniki og to andre kvinner, bestemte oss for å besøke klosteret og fortsatte å gå i stedet for å sette oss inn i varmen som de andre. Her ser du bilder fra vår lille tur.
Først fant vi dårdyr, geiter og påfugl som tilhører klosteret og facsinerte oss veldig!

nyskjerrig dådyr,


turfølge, min elev Androniki i rødt,
Så gikk vi inn i klosteret og kikket oss rundt der inne. Det var stille som i graven, ikke en sjel, og vi listet oss rundt og fotograferte.
Inne i kirken er det jo ikke tillatt å fotografere så altså bare fra gården.


flott mosaikkgulvKlosteret er fra det 13. århundret, men ble bygget opp igjen på 1600 tallet og er siden blitt påbygd og springen foran klosteret ble laget i 1708.
springen utenfor,
Som alle klostere i middelalderen er den innebygget med en mur til vern mot pirater og maurere.
Bortenfor ligger det Ortodokse Akademi hvor det stadig er konferanser og møter. Her var jo det store ortodokse kirkemøtet i sommer også!! Kolimbari er stolt av klosteret og akademiet!!
klosteret og akademiet sett fra havna,
Vi hadde jo hatt en overskyet kald dag, men så lettet det, og vi hadde litt sol, og skyene lettet fra Lefka Ori og det var et vakkert syn på denne desember dagen!! Det hadde snødd mye helt ned til 800 meter!!


Kos deg med bildene, og så snakkes vi om noen dager igjen med ett juleinnlegg!!