Førjulstid i Hania

Byen er full av skoleungdom på skoletur fra hele landet. Første året dette skjer før jul. Vanligvis kommer de før påske. Hyggelig med så mange unge overalt, og bra for forretningene og hotellene på denne tiden av året. I går hadde vi en strålende dag, og her er noen glimt fra havna:





Litt informasjon til de som oppholder seg i området og kanskje det interesserer deg som elsker øya også. Byen er pyntet, men jeg skal ut å fotografere senere, både treet utenfor Agora, båten i havna og alle julegatene.













Men jeg kommer meg ikke til Rethimno, så her er bilde fra avisen:
                                                        Videoen til Santa Run 2016.
Det foregår mye i Hania om dagen. Påmeldingene til Santa Run den 26. desember i Santa Run huset ved Agora, 10 euro koster det å være med. Siden pengene går til veldedighet, må man gjerne gi mer, eller melde seg på, betale og ikke være med. Man kan også melde seg på online her og hente julenissedrakten mm. i huset. http://www.santarunchania.com/santa-run-chania-en/
Les mer om tidligere Santa Run i Hania her:
http://audoymyr.blogspot.gr/2013/12/santa-run-chania-og-julebasarer.html
Hvert år vokser arrangementet og i år håper de på å få inn 100 000 euro til de lokale frivillige organisasjonene for syke barn og barn med utviklingshemminger som de støtter.
I bydelen Halepa har de en egen hjelpegruppe som de kaller Kittaro. De deler ut mat til 120 trengende  familier i nabolaget, fyller 5 år og feirer dette med et julearrangement på plassen foran kirken Evangelistra i Halepa klokken 18 på søndag.
Den 21. skal det lages et tre av melkebokse utenfor Agora til alle barn som ikke får sin dagelige melk. Man kjøper melkebokser i butikken og leverer det. Det er Iatri tou Kosmo Verdens Leger og Hania kommune som står bak.
Det blir forskjellige julebasarer hver dag fra 19.-31. desember utenfor Agor og andre små lokale julearrangementer både på barnehjem, eldreforening og i byparken er det julelandsby for barn med forskjellige arrangementer hver dag frem til den 25.
Åpningtidene i Hania er som følger: Butikkene er åpne  09.00- 14.00 og fra 17.30- 21.00 hver dag unntatt lørdag 17. 09.00- 15.00, søndag 18.  11.00- 20.00. Fredag 23. og lørdag 24. fra 09.00- 21.00 fra 3. juledag -29. er det samme hverdagstider, fredag 30. hele dagen den 31. 09.00- 18.00
Det holder for nå, vi snakkes!! Og lykke til med dine juleforberedelser!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Nyheter

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.