Translate

Translate

Translate

mandag 21. november 2016

På tur med Harleyklubben

Ikonet bæres gjennom gatene,
Du skal få bli med oss på søndagstur med Harleygutta, men først: Her i byen er det helgendag i dag, og lokal helligdag. Dvs at byens skytshelgen er jomfru Maria, og en av Mariadagene den 21. november feires hvert år med stort patos i Domkriken i Halidon. Militære, politikere, presteskapet med biskopene er tilstede, pluss masse folk. Ikonet av jomfru Maria bæres rundt etter messen, med militært korps foran og alle prestene med ikonet etterpå. Jeg var på morgentur i havna med hundene, og rakk akkurat opptoget da de rundet hjørnet nederst i Halidon på vei tilbake etter en liten runde i gamlebyen. Mye folk ute å gikk i dag.
Avisens bilde fra starten av opptoget,

mye folk ute,

på vei opp Halidon,
Men altså, i går tok Jorgos med meg og hundene i bilen på tur til Argiroupolis. Dette flotte området har mye å by på, og ligger rett utenfor Rethimno, mot Hania og Georgiopolis. 
Vi møttes ved Iron Eagle i Hania, der Mihalis selger og reparerer Harley Davidson sykler og alt tilbehøret!! Her holder Jorgos til daglig, og har sykkelen parkert når han ikke bruker den. 
Den var møtt opp mange i alle aldre og fra flere land, med og uten damer. Mihalis selv er blitt far og hadde med baby, sin  østerriske kone Claudia og sin egen far i bilen. Han er jo vanligvis med Harleyen sin.
fra Iron Eagle,

vi venter,

Jorgos og Jannis som har tatt flere av bildene jeg tar med,


Mihalis kjørte først, så alle de bråkete syklene, og så vi tilslutt. Vi stoppet et sted hvor de fra Rethimno og Plakias ventet på oss.

vi ventet i bilen,


klare til avgang igjen,Så kjørte konvoien videre.

Vel fremme ved tavernaen To Palio Mylo (den gamle møllen), parkerte alle syklene og pratet, mens jeg tok hundene med på en fin tur i området. Vi fant en gammel byantinsk kirke, med romerske søyler utenfor, den gamle møllen og vakre kilder med masse bananplanter!!
vakkert sted,

syklene parkert,


Jannis, Trazy og Claudia med babyen

amerikanske Iason med kone Trazy
Dette er jo naturlige kilder som stedet er kjent for, de ligger nedenfor landsbyen. Her ligger først Kastro taverna øverst og Palios Mylos nederst.


inne i den gamle møllen,


den gamle møllen

på tur i jungelen,

gammel kirke,

tilbake ved tavernaen,

De hadde slått seg til inne der pesien var tent og vi bestilte salater og grillet lam og kylling.
De var folk i alle aldre, den yngste sjøføren i 20 årene og den eldste 66. Tre amerikanere og to engelskmenn med sine koner. Eieren av spisestedet The Red Bicycle i Hania var med, med sin kone. Flotte sykler og hyggelige folk.avreise,

på vei hjem,

Jannis og de andre klare til avgang
Hjemreisen gikk greit, og vi stoppet for en kaffekopp utenfor Kalives.