Translate

Translate

Translate

onsdag 16. november 2016

Obama i Hellas.

Obama kom til Aten i går, og reiser igjen i dag.Han skal videre til Tyskland og møte Merkel.
Aten var en by med avstengt sentrum, enorme sikkerhetsstyrker, politi og livvakter. På flyplassen var det det samme både i går og i dag. Jeg snakket akkurat med Paris min nabo, som kom hjem med fly i går kveld. Ikke nok med det, men på søndag var det Athens Maraton, og da var også hele sentrum stengt!!
Det hadde gått rykter på forhånd om at han skulle besøke Kreta, her har vi snakket om det sikkert en måned. Men altså, ingen ferie, bare jobb. Mange var i mot hans besøk, særlig de ytterst til venstre som aldri kan godta noe amerikansk. I alle demostrasjoner jeg har gått i her i landet roper de i roperter: Folkemordere amerikanere!
fredelig antiamerikansk demonstrasjon i Hania.
I går hadde de sjansen til å demonstrere landet rundt, bare med detter temaet! I Hania gikk det fredelig for seg, ikke så mange involverte seg. Men i Aten ble det som alltid bråk. Noen få anarkister vanligvis, som kaster molotov på politiet, og de er klare til å slippe tåregass, slå med køller, sparke osv..... 6 arresterte i Aten.

mindre fredelig i Aten,
Hva hver enkelt mener om hans besøk spiller kanskje liten rolle. Han burde ha kommet for 3 år siden hører jeg. Sikkert riktig det, men å kom han som amerikansk president og støtter Hellas.
Han holdt en tale hvor han uttrykket at Verdensbankenbør ettergi Hellas sin gjeld og at alle innstramningene ikke har vært bra for folket som sulter og lever under uverdige forhold. Han og Tsipras er enige, men kan de gjøre noe?

Vi får se om han sier det samme i Berlin. Er Merkel enig?
Tsipras var like cool som alltid, ingen slips,ingen takt og tone. Han var seg selv, til stor kritikk fra dem som forstår seg på det. Ikke sikkert at Obama syntes at det gjorde så mye. Alexis er Alexis og Obama har vel også vist seg å være okså cool selv synes jeg.
middag med erkebiskopen, presidenten og statsminsteren,
Han måtte hilse på presidenten, erkebiskopen, spise med de høyeste i landet, holde tale osv. 
I dag hadde han satt av tid til å se Akropolis.Det var nok ikke så mange andre som slapp inn da nei!
Hva sitter Hellas igjen med? To dager med sikkerhet og avstengte områder, 6 arresterte og et stort håp hos de fleste om at denne flotte amerikanske presidenten vil holde sitt ord, og hjelpe landet. Han gadd  i hvertfall å komme, han er bare den fjerde amerikanske presidenten som har besøkt Hellas. Tror du Trump kommer?
Ps. bildene er selvfølgelig ikke mine!!