Rapport fra nabolaget.

Søndag og stille i nabolaget,men masse liv i havna. Jeg gikk en runde med hundene etter å ha vært innom hos søster Gro og pratet litt. Jack som vet at hun er her, tar fart øverst i bakken og bjeffer hele veien ned, og utenfor døren hennes. Hun ble selvsagt glad over å bli vekket av glade bjeff!!
Men de ble rastløse og ville videre vet du. Vi forlot Gro, og tok runden rundt havna, byens befolkning var på formiddagstur  og alle kafeene var fulle. Fint vær og søndag formiddag, bra kombinasjon for kafébesøk i havna.




Jeg møtte hele fire tidligere elever på min vei hjem, før vi endte opp på plassen i Splantzia hvor Tone satt med kjæresten Renato. De inviterte meg til å sitte ned med dem, og det sa jeg ja takk til. Det er deilig med søndag og helt fri, godt med en kopp urtete , fjell te som de kaller den og en god prat. Ja,ja, tenkte vel Jack, så var det stopp igjen! Mange stopp på dagens tur ja.
Tone og Renato,
Det var barnedåp i kirken her, og du ser hvor fint de hadde pyntet utenfor kirken.
kirken med tårnet sett fra gata vår,

viktig med pynting!





Etterpå kom alle gjestene og det vakre dåpsbarnet ut. Hun var nok en tre, fire år gammel og veldig opptatt av hundene mine.
Denne siste uken har vi hatt bryllup(onsdag), helgenfest( fredag og lørdag  ) begravelse fredag) messe og barnedåp i dag!! Brudgommen kjørte til kirken på motorsykkel med masse tuting, du kan tro vi hørte dem!!

Helgenfesten var til ære for Johannes, eremittmunken fra 1600 tallet, ble holdt i den lille Agia Ekaterini(Katerina) kirken her i nabolaget.
pyntet fra torsdag,

pyntet innvendig også,


 Han som bodde nedenfor Gouverneto klosteret, i en hule og senere ble det bygget et kloster der.
hulen ved Katoliko, nedenfor Gouverneto,
klosteret fra 1700 tallet,

Johannes
Jeg leser at han var fra Egypt, og kom til Kreta sammen med 35 andre munker, som fulgte i apostelen Johannes fotspor da han strandet på Gavdos og Kreta!! De levde i huler og han samlet sammen 99 munker etterhvert. Selv ble han drept av en jeger ved en feiltagelse!!
Johannes og de 99 eremittmunkene,
Den er også til minne om ham, leser jeg, kirken i vårt nabolag. Vi hadde vimpler og pyntet kirke fra torsdag av, og messen ble holdt med høyttalere både fredag kveld og lørdag morgen!! Mye folk på utsiden av kirken, og mye lyd!!!

fra fredagkveld,

Vi har stillere dager og mindre støv og støy siden vi har elektrikere ved siden av og ikke tak leggere, hamring og sementblandere i gang om dagen. Men arbeidet går raskt fremover, og huset blir fint!! Hva synes du?
blir fint hos naboen,
Nede i badetrappen fik vi endelig maling på det siste stykke av gelenderet der i forrige uke. Da de malte i sommer var det mye bølger, så det nederste stykke forble umalt. En kommuneansatt malte gelenderet igjen og jeg spurte ham om han kunne male ferdig trappegelenderet. Med glede sa han, siden det ikke blåste og det er ikke verst i oktober å få ferdigmalt gelenderet!!
trappegelenderet før,

og etter,

nymalt gelender og ny benk.
Jeg satser på både tur på onsdag og fredag denne uken, hvis noen vil være med. Avgang klokken 17.00 ved kontoret til GS Tours Episkopou Chrisantou 37.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983